Σε κομβικό σημείο η Wall, τη σώζει το μπάχαλο στην Ευρώπη

Σε κομβικό σημείο η Wall, τη σώζει το μπάχαλο στην Ευρώπη

Σε ανοδικό μοτίβο παραμένουν οι αμερικανικές αγορές φλερτάροντας με νέα ρεκόρ παρά την έντονη πολιτική και γεωστρατηγική αβεβαιότητα που έχει φέρει η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Ωστόσο επενδυτές και διαχειριστές μοιάζουν περισσότερο προβληματισμένη με τα χρηματιστήρια να δίνουν εικόνα συσσώρευσης.

Η διαδικασία του υπουργικού του Ντόναλντ Τραμπ από τις αρμόδιες επιτροπές της Γερουσίας είναι ακόμα σε εξέλιξη, καταναλώνοντας ήδη περισσότερο χρόνο από τον Ομπάμα και από τον Μπους κατά τη ίδια περίοδο. Αρνητική αίσθηση δημιούργησε η απρόσμενη απόσυρση του υποψήφιου υπουργού Ναυτικού χθες, η οποία όμως επισκιάστηκε από την έγκριση του υπουργού Εμπορίου, του μεγαλοεπενδυτή Ρος.

Dow Jones Chart

Οι αγορές αναμένουν και την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο, όπου αναμένεται να δώσει με μεγαλύτερη σαφήνεια το στίγμα της πολιτικής του και τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί προβλήματα όπως η αποτυχία να εφαρμόσει το νόμο για τη μετανάστευση αλλά και τη σύγκρουση με τα media.

Διαβάστε  Πόλεμος FF Group-QCM: Στο παιχνίδι FT και Fosun, roller coaster η μετοχή

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 20.837,44 μονάδες,κοντά στο ιστορικό υψηλό, ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,28% στις 5.861,90 μονάδες, και ο S&P σημείωσε άνοδο 0,10% στις 2.369,73 μονάδες.
Dow Jones Chart, NASDAQ Chart, S&P 500 Chart

Οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο σημείωσαν άνοδο 1,8%, και διαμορφώθηκαν στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 230,35 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της The Wall Street Journal, ανέμεναν αύξηση 2%.
Η άνοδος ήρθε μετά από δύο συνεχόμενους μήνες μείωσης παραγγελιών και αύξησης σε δύο ασταθείς κατηγορίες: την αύξηση κατά 69,9% στις παραγγελίες για πολιτικά αεροσκάφη και μέρη αυτών, και την αύξηση 59,9% στις παραγγελίες για αμυντικά αεροσκάφη.

Διαβάστε  FF Group: Ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα της QCM

EURUSD Chart

Η διαρκής άνοδος των αμερικανικών αγορών παρά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και την προσδοκία για νέα άνοδο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη σαφούς πολιτικής εξόδου από την κρίση στην Ευρώπη, την ασάφεια και το ρίσκο που έχουν κυκλώσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και την πολιτική αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ευρώπη λόγω των εκλογών σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και της δημοσκοπικής -για την ώρα ανόδου της ακροδεξιάς.

Διαβάστε  Οι αγορές τσακίζουν τον Ερντογάν

Παράλληλα αρνητικά φορτίζουν το κλίμα τα προβλήματα με τις ιταλικές τράπεζες και οι πολιτικές αναταράξεις στη χώρα καθώς φόβοι αναζωπύρωσης της ελληνικής κρίσης λόγω της σύγκρουσης των δανειστών.
[graphiq id=”ewqS5INvah7" title=”Οι αγορές σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική” width=”700" height=”484" url=”https://w.graphiq.com/w/ewqS5INvah7" ]

Διαφήμιση