Μήνυμα Σάλλα η είσοδος στην Wealth Financial Services

Μήνυμα Σάλλα η είσοδος στην Wealth Financial Services

Συνεχίζει τις κινήσεις στην αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ο Μιχάλης Σάλλας αποκτώντας συμμετοχή και στην εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων Wealth Financial Services, η οποία δραστηριοποιείται -για την ώρα- αποκλειστικά μέσω της Euroxx.

Αν και ποσό της επένδυσης δεν έχει ανακοινωθεί οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Σάλλας απέκτησε μέσω της Lyktos Participations περίπου το 20% της WFS, η οποία φαίνεται να διαθέτει υπο διαχείριση περί τα 200 εκατ. ευρώ.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα η Lyktos απέκτησε το 21,5 της Παγκρήτιας Τράπεζας, αποκτώντας ουσιαστικό τον έλεγχο και το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών.

Όπως όλα δείχνουν η απόκτηση ποσοστού στην WFS δεν θα είναι η τελευταία κίνηση της Lyktos, του Μιχάλη Σάλλα, στον εγχώριο χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ σταδιακά αποκαλύπτεται και η στρατηγική των τοποθετήσεών του.

Διαβάστε  Ο Σάλλας μπαίνει στις υπηρεσίες ασφάλειας, εξαγοράζει την ESA Security

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Lyktos ετοιμάζεται παράλληλα για την εισαγωγή της σε χρηματιστήριο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν θα είναι το ελληνικό ή κάποιο ξένο.

Αποκτώντας μια από τις εταιρίες που δρουν ως agents για την προσέλκυση κεφαλαίων για μεγάλες ελληνικές εταιρίες ο Μιχάλης Σάλλας εδραιώνει την παρουσία του και στέλνει ηχηρό μήνυμα στην επιχειρηματική και τραπεζική αγορά.

Ποιά είναι η Wealth Financial Services

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο της διαχείρισης περιουσίας (wealth management), διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ομάδα παροχής επενδυτικών συμβουλών στην χώρα, αποτελούμενη από εξειδικευμένα στελέχη με πολυετή εμπειρία στον Τραπεζικό τομέα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, Partners είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βουργάνας, Ιωάννης Ηλιόπουλος, Αθανάσιος Κοντονίκας, Παναγιώτης Πουλής και Φάνης Μυλωνάς.

Διαβάστε  Σάλλας: Αμελητέο το κόστος της καθαρής εξόδου, τεράστιο της προληπτικής γραμμής

Η Wealth Financial Services συνεργάζεται αποκλειστικά με τη διεθνούς εμβέλειας χρηματιστηριακή εταιρία Euroxx ΑΧΕΠΕΥ και προσφέρει εύρος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε χαρτοφυλάκια πελατών αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την συμμετοχή επενδυτών σε ομόλογα μεγάλων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, μεταξύ των οποίων στις MLS Πληροφορική, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, MOTOR OIL και ΙΚΕΑ.

Διαβάστε  Πειραιώς: Τέλος εποχής, παραιτήθηκε ο Σάλλας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή της του Lyktos Group στην Wealth Financial Services είναι της τάξης του 20%. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την Wealth Financial Services η οποία θα ενισχυθεί με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Lyktos Group στον χρηματοοικονομικό χώρο.

Διαφήμιση