ΗΠΑ: 120 στρατηγοί απαντούν στον Τραμπ

ΗΠΑ: 120 στρατηγοί απαντούν στον Τραμπ

Άμεση ήταν η αντίδραση στο μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 54 δισ. και αντίστοιχη μείωση στους προϋπολογισμούς CIA, ΥΠΕΞ και της Αρχής Προστασίας του Περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Διαβάστε επίσης: Ο Τραμπ απειλεί CIA και ΥΠΕΞ με 54 δισ. περικοπές

Πάνω από 120 εν αποστρατεία στρατηγοί υπέγραψαν επιστολή προς τους επικεφαλής της Γερουσίας, δυο υπουργούς και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, αντιστράτηγο ΜακΜάστερ, ζητώντας ανάκληση των προαναγγελθέντων μειώσεων στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και στη USAID.

Διαβάστε  Αυτές οι χώρες θα χάσουν αν ο Τραμπ επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων

Με πρώτους τον πρώην διευθυντή της CIA, στρατηγό Πετρέους και τον πρώην επικεφαλής του NATO, ναύαρχο Σταυρίδη, διαμορφώνεται μια τεράστια ομάδα 4άστερων στρατηγών που υποστηρίζουν ότι η χρηματοδότηση του Στέιτ Ντιπάρτμνετ είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια των ΗΠΑ, “χτυπώντας” στην καρδιά των εξαγγελιών του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι νέος προϋπολογισμός του 2018 θα στοχεύει στην εσωτερική ασφάλεια και θα φέρει νίκες στους πολέμους.

Διαβάστε  Ο Τραμπ τινάζει στον αέρα τη συμφωνία με το Ιράν

Στην επιστολή γίνεται αναφορά σε δηλώσεις του σημερινού υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, όταν το 2013 ήταν επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων (CENTCOM):

“Αν δεν είναι πλήρως καλυμμένες οι χρηματοδοτικές ανάγκες του ΥΠΕΞ, τότε χρειάζεται να αγοράσω περισσότερα πυρομαχικά”.

Ενώ συνεχίζουν λέγοντας:

“Γνωρίζουμε από τη μάχιμη υπηρεσία μας ότι πολλές από τις κρίσεις που αντιμετωπίζει το έθνος μας δεν έχουν αποκλειστικά στρατιωτικές λύσεις, από την αντιπαράθεση με εξτρεμιστικά γκουπ όπως ο ISIS μέχρι το ξέσπασμα του Έμπολα στην Αφρική”.