Γερμανία: 10 επιθέσεις την ημέρα κατά μεταναστών

Γερμανία: 10 επιθέσεις την ημέρα κατά μεταναστών

Έκρηξη εμφανίζουν οι επιθέσεις κατά μεταναστών στη Γερμανία, φτάνοντας κατά μέσο όρο τις 10 επιθέσεις τη μέρα, καθώς η χώρα οδεύει προς τις κάλπες και η αντιπαράθεση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο για τη διαχείριση του προσφυγικού εντείνεται.

Από το 2016 οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών είχαν παρουσιάσει σημαντική άνοδο φτάνοντας τα 3500 καταγεγραμμένα περιστατικά κατά ανθρώπων και δομών φιλοξενίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας 2,545 επιθέσεις είχαν στόχο μεμονωμένα πρόσωπα, ενώ 988 περιστατικά ήταν εναντίων σπιτιών και κοινωνικών δομών φιλοξενίας.

Εξειδικεύοντας τα στοιχεία:

  •  420 επιθέσεις με φραστική βία
  •  750 εμπρηστικές επιθέσεις
  •  1380 λεκτικές επιθέσεις σε δημόσιους χώρους
  •  217 επιθέσεις σε οργανώσεις υποστήριξης και βοήθειας προσφύγων
  •  560 πρόσφυγες τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις
    •  43 εκ των τραυματιών ήταν παιδιά
Διαβάστε  Σε ακροδεξιό κλοιό η Ευρώπη, επιχειρείται εκτροχιασμός

Τα προβλήματα όμως για τους πρόσφυγες στη Γερμανία δεν σταματούν εκεί καθώς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντόπισαν μεγάλες καθυστερήσεις στην αντίδραση των αρχών καθώς και αρκετά περιστατικά με άρωμα συγκάλυψης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα εγκλήματα μίσους και ρατσισμού στη Γερμανία έχουν αυξηθεί κατά 87% από το 2013 έως τα τέλη του 2015, ενώ τα προκαταρκτικά στοιχεία για το 2016 δείχνουν νέα αύξηση και ενίσχυση της τάσης.

Διαβάστε  Η Γερμανία ισχυροποιείται, εξελέγη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Διαφήμιση