if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Εγκρίθηκε ο Ρος για υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ

Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας η τοποθέτηση του δισεκατομμυριούχου Γουίλμπουρ Ρος ως υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, από τα πλέον κρίσιμα πόστα στην κυβέρνηση Τραμπ καθώς θα προσπαθήσει να αναδιαπραγματευτεί σχεδόν όλες τις εμπορικές συμφωνίες των ΗΠΑ, από τη NAFTA και την TPP μέχρι τη θέση της χώρας στον ΠΟΕ και τις σχέσεις με ΕΕ, Μεγάλη Βρετανία και Κϊνα.

Με ψήφους 72 υπερ και 27 κατά η Γερουσία ενέκρινε την τοποθέτηση του Ρος, ο οποίος θα καθορίσει σε μεγάλο και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού του ρόλου της χώρας στο διεθνές εμπόριο.

Είναι από τα λίγα πρόσωπα στην κυβέρνηση Τραμπ που κατάφερε να αντλήσει ψήφους και από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών αλλά τους ανεξάρτητους, δείχνοντας ότι έχει ευρεία απήχηση και δεν είναι διχαστικός.
[graphiq id=”gwmfTAYStk9″ title=”Poll: Favorability of Trump’s Cabinet Picks” width=”600″ height=”656″ url=”https://w.graphiq.com/w/gwmfTAYStk9″ ]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ρόλο στην αποδοχή του Ρος έπαιξε και η υποστήριξη που έλαβε από το Σωματείο Εργατών Σιδήρου των ΗΠΑ για τις προσπάθειές του στην αναδιάρθρωση εταιριών του κλάδου στις αρχές του 2000, σώζωντας τότε χιλιάδες θέσεις εργασίας.
[graphiq id=”8XW5YEtHbFj” title=”Οι θέσεις Τραμπ για το Ελεύθερο Εμπόριος” width=”700″ height=”592″ url=”https://w.graphiq.com/w/8XW5YEtHbFj” ]

Με τον Ρος ολοκληρώνεται η ομάδα κρούσης οικονομίας του Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία συμμετέχει ο πρώην τραπεζίτης υπουργός Οικονομικών, Μνούτσιν και ο διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας του Λευκού Οίκου, Γκάρυ Κον.

Η φωνή του Ρος εκτιμάται ότι θα είναι αντίβαρο σε αυτή του Ναβάρο, του καθηγητή από του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του νεοσύστατου Εθνικού Συμβουλίου Εμπορικής Πολιτικής.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version