Διαδήλωση αντι-Τράμπ και υπέρ… media στη Νέα Υόρκη

Διαδήλωση αντι-Τράμπ και υπέρ… media στη Νέα Υόρκη

Νέα τάση δημιουργείται στις ΗΠΑ με διαδηλώσεις υπέρ της ελευθερίας του Τύπου και κατά των πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ. Με τη σύγκρουση του προέδρου των ΗΠΑ με τα media να οδηγείται στα άκρα, με αποκλεισμούς μέσων και δημοσιογράφων από το briefing του Λευκού Οίκου και απαξίωση του ετήσιου δείπνου των ανταποκριτών διεθνή think tanks διακρίνουν ενδείξεις υποβάθμισης της ελευθερίας του Τύπου καθώς και ουσιαστικών προβλημάτων ενημέρωσης του κοινού που ανακύπτουν λόγω της σύγκρουσης.

Χθες πάνω από 250 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Νέα Υόρκη για να υποστηρίξουν τους New York Times και άλλα μέσα ενημέρωσης απέναντι στην κυβέρνηση Τραμπ, μέσα σε μία όλο και πιο βαριά ατμόσφαιρα ανάμεσα στον Τύπο και τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε  Παρασκηνιακό new deal ΗΠΑ και ΕΕ με τον Ερντογάν

Την ώρα που στη Νέα Υόρκη, προπύργιο των Δημοκρατικών, οι διαδηλώσεις κατά του Τραμπ διαδέχονται η μία την άλλη εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, είναι η πρώτη φορά που μία συγκέντρωση οργανώνεται για να υποστηριχθεί ο Τύπος, έπειτα από μία εβδομάδα γεμάτη από επιθέσεις του νέου Λευκού Οίκου κατά μέσων ενημέρωσης με δημοκρατικό προσανατολισμό, όπως οι New York Times, οι Los Angeles Times ή το CNN.
[graphiq id=”aBOYie4Vz1z” title=”Δημοσκόπηση (ΗΠΑ): Ποιός είναι πιο αξιόπιστος: Ο Τράμπ ή τα Media” width=”700" height=”565" url=”https://w.graphiq.com/w/aBOYie4Vz1z” ]

Διαφήμιση
Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Χθες, ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε στα μέσα αυτά την πρόσβαση στο καθημερινό briefing του εκπροσώπου του Τραμπ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην είσοδο του κτιρίου των New York Times, κοντά στην Times Square κρατώντας πλακάτ με την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για την ελευθερία του Τύπου. Ορισμένοι φορούσαν στο στόμα ταινία για να συμβολίσουν την απόπειρα φιμώματος των μέσων ενημέρωσης.

«Κάθε φορά που ένα αυταρχικό πρόσωπο ή δικτάτορες αναλαμβάνουν τον έλεγχο, φιμώνουν τον Τύπο, είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν», δήλωσε η Ντόνα Μαρί Σμιθ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και συνδρομήτρια των New York Times «εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια».

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο και αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση: να τον κάνει να σιωπήσει. Αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν», δήλωσε η Μπέτσι Απλ, δικηγόρος ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαφήμιση