Το dieselgate καίει 22,6 δισ. της VW… προκαταβολικά

Το dieselgate καίει 22,6 δισ. της VW… προκαταβολικά

Τεράστιες προβλέψεις 22,6 δισ. ευρώ έναντι του diselgate διενέργησε η VW στο πλαίσιο της αναγνώρισης του συνολικού ύψους του συμβιβασμού σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ οι έτσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση το ποσό αυτό δεν αποκλείεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Για το δ’ τρίμηνο του 2016 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία «έγραψε» ζημιά 4,4 δισ. ευρώ, το διπλάσιο από το προηγούμενο εννεάμηνο, λόγω των προστίμων που δέχτηκε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα τεράστια κόστη του συμβιβασμού με τις αμερικανικές αρχές και οι προβλέψεις για τους συμβιβασμούς στον υπόλοιπο κόσμο έχουν “στεγνώσει” την κερδοφορία της εταιρίας, επηρεάζουν καίρια τους δείκτες ρευστότητας, μόχλευσης και κεφαλαιακής επάρκειας της VW Bank και προκαλούν σημαντικούς πονοκεφάλους στο management της εταιρίας και τους μετόχους.

Διαφήμιση

[graphiq id=”hbp3pzyBpCR” title=”VW: Πόσο κοστίζει το dieselgate στις ΗΠΑ” width=”700" height=”943" url=”https://w.graphiq.com/w/hbp3pzyBpCR” ]

Παρά την αύξηση πωλήσεων και τα βελτιωμένα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας, τα οποία αυξήθηκαν κατά 14% στα 14,6 δισ. ευρώ πέρυσι και τα περιθώρια πωλήσεων που αυξήθηκαν κατά 6,7% από 6% έναν χρόνο πριν. οι ζημιές του συμβιβασμού κυριολεκτικά εξαφανίζουν την κερδοφορία και καίνε το ρευστό.

[gra[graphiq id=”inVoIuM1a7j” title=”Volkswagen: Η ακτινογραφία” width=”700" height=”652" url=”https://w.graphiq.com/w/inVoIuM1a7j” ]

«Παρά τις προβλέψεις και τις προκλήσεις που προκύπτουν από την κρίση του ντίζελ είμαστε ικανοποιημένη με τη συνολική ανάπτυξη της εταιρείας. Πρέπει να έχουμε μεγάλη πειθαρχία για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει σε όλους τους τομείς, ώστε να επιστρέψουμε στο μονοπάτι της επιτυχίας τα επόμενα χρόνια»

δήλωσε ο CFO της VW, Φρανκ Βίτερ.

[graphiq[graphiq id=”61pRzRpaSuF” title=”Volkswagen-Adr (VLKAY) vs. Peers Percent Change Since the Election” width=”700" height=”616" url=”https://sw.graphiq.com/w/61pRzRpaSuF” frozen=”true”]class="posttags">  ,

Διαφήμιση