Ο ISIS έχασε το αεροδρόμιο της Μοσούλης

Ο ISIS έχασε το αεροδρόμιο της Μοσούλης

Ο ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο της Μοσούλης, σύμφωνα με το BBC, σημείο κλειδί για την εκδίωξη του Ισλαμικού κράτους από την πόλη.

Η επίθεση για την ανακατάληψη του αεροδρομίου ξεκίνησε προχθές το βράδυ με αεροπορικές επιδρομές με την ηγεσία των ΗΠΑ. Η επέμβαση διήρκεσε τέσσερις ώρες και οι τζιχαντιστές συνέχισαν τη ρήξης και εκτός αεροδρομίου προς την πόλη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, είχαν εισέλθει και σε κοντινή στρατιωτική βάση, εν μέσω περαιτέρω συγκρούσεων.

Διαβάστε επίσης: Χάνει τη Μοσούλη ο ISIS

Διαφήμιση

Τους μήνες που προηγήθηκαν την επίθεση της κυβέρνησης, το Ισλαμικό Κράτος είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο αεροδρόμιο, καταστρέφοντας τμήματα των αεροδιαδρόμων προσπαθώντας να αναστείλει μελλοντικές αεροπορικές επιδρομές.

[graphiq id=”7iP9V77pJVr” title=” Περιοχές που ελέγχει και ήλεγχε ο ISIS σε Ιράκ και Συρία” width=”700" height=”478" url=”https://w.graphiq.com/w/7iP9V77pJVr” ]

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της εκστρατείας για τη διεκδίκηση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, τα ιρακινά στρατεύματα έχουν καταλάβει το ανατολικό τμήμα της πόλης, η δυτική πλευρά της όμως αποτελεί κρίσιμη καμπή της επιχείρησης και προμηνύει εξουθενωτικές μάχες

Διαφήμιση