Σειρήνες στο Αιγαίο: Τούρκοι κομάντο ζητούν άσυλο

Σειρήνες στο Αιγαίο: Τούρκοι κομάντο ζητούν άσυλο

Ενώ η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις με το Τσεσμέ, χαλκευμένες φωτογραφίες για προσέγγιση στα Ίμια και παραβιάσεις εναερίου και θαλάσσιου χώρου, ξαφνικά δυο ακόμη Τούρκοι συνελήφθησαν επί ελληνικού εδάφους και αποδεικνύεται ότι σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης και οι ίδιοι έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου.

Πληροφορίες που διέρρευσαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ελληνικά media αναφέρουν ότι πρόκειται για άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και όχι εισήλθαν στην Ελλάδα τη Δευτέρα, παράνομα. Οι δύο χαμηλόβαθμοι Τούρκοι στρατιωτικοί κατέθεσαν πριν τρεις ημέρες αίτηση ασύλου χωρίς να διευκρινίζουν πότε και από που μπήκαν στη χώρα μας με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να εκκρεμεί το αίτημα τους.

Διαβάστε  Ελλάδα: Αύξηση εξαγωγών και μικρή κάμψη εισαγωγών στο 4μηνο

Αν και επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί το “Πρώτο Θέμα” η εγκυρότητα του οποίου ελέγχεται, παρουσιάζει την εκδοχή ότι ενδεχομένως να πρόκειται για στρατιωτικούς από την ομάδα που ετοίμαζαν τη δολοφονία του Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο αντίστοιχες πληροφορίες είχαν διαρρεύσει αρχικά και για τους 8 το αρχικά αίτημα έκδοσης των οποίων απορρίφθηκε.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Τουρκία: Νέα αύξηση επιτοκίων εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Με δεδικασμένα τα αιτήματα των 8 στον Άρειο Πάγο, με αμετάκλητες αποφάσεις και σκεπτικό ότι δεν διασφαλίζεται η δίκαιη δίκη και ότι στην Τουρκία διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, αν η υπόθεση των δυο τελευταίων ακολουθήσει την ίδια διαδικασία η απόφαση θα είναι ίδια.

Συνεπώς οι διπλωματικές επιπλοκές δεν μπορούν είναι μεγαλύτερες και συνεπώς το θέμα δεν έχει ουσιαστική διαπραγματευτική αξία, έχει όμως επικοινωνιακή και ιδιαίτερα για τα media που το ανέδειξαν και δημιούργησαν κλίμα έντασης και πανικού ρισκάροντας άλλο ένα σκληρό επεισόδιο στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, σε περίοδο αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας.

Διαβάστε  Αυξάνονται οι εξαγωγές, συρρικνώνεται το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι υπαξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας και κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη.

Διαφήμιση