Ο Ντομπροβσκις σπρώχνει για άμεση συμφωνία

Ο Ντομπροβσκις σπρώχνει για άμεση συμφωνία

Να εκμεταλλευτεί τη δυναμική πυο έχει δημιουργηθεί από το μπαράζ επαφών και επιτυχών διαπραγματεύσεων και να μην επιτρέψει την κυριαρχία του πολιτικού σκεπτικισμού και των αντιπαραθέσεων επιδιώκει ο αντιπρόεδρος της Κομισιιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις, δηλώνοντας ότι επιθυμεί συμφωνία έως το επόμενο Eurogroup στα μέσα Μαρτίου.

Οι δηλώσεις Ντόμπρόβσκις στο CNBC σήμερα ακολουθούν την επίθεση του Πιερ Μοσκοβισί κατά της Γερμανία και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τα υψηλά πλεονάσματα και την άνευ δηλώσεων και διαρροών συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν παρεμβαίνει βλέποντας ότι οι χειρισμοί Μέρκελ-Λαγκάρντ οδηγούν σε όξυνση των συνθηκών και ενδεχόμενη πολιτική αποσταθεροποίηση της Ελλάδας επιχειρεί ένα “last push” με στόχο μια έστω και τμηματική συμφωνία επί των εφικτών μέχρι της 10 Μαρτίου η οποία μπορεί να είναι περιορισμένη αλλά θα στείλει μήνυμα στις αγορές και θα αγοράσει πολιτικό χρόνο για την Ελλάδα.

Διαβάστε  Ο ESM πιέζει τον Τσίπρα για χρέος-επόμενη μέρα, δεν εκταμίευσε τη δόση 1 δισ,

Όπως δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις στο CNBC:

Η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, βρίσκεται εντός τροχιάς σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους. Είναι εντός τροχιάς για να πετύχει και τον φετινό στόχο, ενώ δουλεύουμε για να οριστικοποιήσουμε τον στόχο της επόμενης χρονιάς με πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%.

Ερωτηθείς για το αν βλέπει επιστροφή της χώρας στο δραματικό καλοκαίρι του 2015, απάντησε ότι είναι «πολύ αντιπαραγωγικό» να αφήσουμε τη χώρα να επιστρέψει στην αβεβαιότητα και την αστάθεια.

Διαβάστε  Οι αποκρατικοποιήσεις στο προσκήνιο: Πωλούνται Ελ. Βενιζέλος, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ

Αυτό που χρειάζεται είναι μια τελική δέσμευση και ώθηση από τους θεσμούς, καθώς και από το ΔΝΤ και την ίδια την Ελλάδα, ώστε να λυθούν τα θέματα. Εχω βάσιμη ελπίδα ότι αυτό θα γίνει ως το επόμενο Eurogroup, τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις, για να συμπληρώσει: «Ολες οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό υπάρχουν. Αυτό που χρειάζεται είναι δημιουργική εμπλοκή και μια τελευταία ώθηση από όλες τις πλευρές.

Διαβάστε  Ψυχρός ο Ντράγκι, δεν ικανοποιήθηκε από την απόφαση του Eurogroup

Διαφήμιση