Πυροσβεστική παρέμβαση Πενς στον πόλεμο Τραμπ-media

Πυροσβεστική παρέμβαση Πενς στον πόλεμο Τραμπ-media

Παρέμβαση με στόχο να κατευνάσει τα πνεύματα και να ανακόψει το φαύλο κύκλο συγκρούσεων του Ντόναλντ Τράμπ με τα media και να βελτίωση τη διαρκώς επιδεινούμενη εσωτερική και διεθνή εικόνα του προέδρου πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πένς.

Ο Πενς στο πλαίσιο της προσπάθειας κάλυψης των αντιδράσεων Τραμπ προς τον Τύπο δήλωσε ότι:

“Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει σε έναν ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο, αλλά δεν θα διστάσει να επισημάνει ότι η κάλυψη ενός θέματος έχει ψεγάδια”.

Εντύπωση προκαλεί ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ παρενεβη στην εσωτερική πολιτική σκηνή από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για να μεταφέρει το μήνυμα συνέχισης της συνεργασίας του Ντόναλντ Τραμπ στον Ντόναλντ Τουσκ.
[graphiq id=”2ZyDI4CWZHT” title=”Βαθμολογία ελευθερίας του Τύπου” width=”700" height=”648" url=”https://w.graphiq.com/w/2ZyDI4CWZHT” ]

Διαβάστε  Πρωτόκολλο αποπυρηνικοποίησης υπέγραψαν Τραμπ-Κιμ

«Να είστε βέβαιοι ότι ο πρόεδρος και εγώ υποστηρίζουμε σθεναρά έναν ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο αλλά μπορείτε να αναμένετε ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και όλοι εμείς θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ όταν δεν παίρνουν υπόψη τους τα γεγονότα», τόνισε ο κ. Πενς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην έδρα του NATO.

«Όταν τα ΜΜΕ λαθεύουν ο πρόεδρος Τραμπ θα μιλάει απευθείας στον αμερικανικό λαό για να αποκαταστήσει την αλήθεια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Πενς δήλωσε ότι τον «απογοήτευσε» το γεγονός ότι ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν τον παραπλάνησε για τις επαφές του με τη Ρωσία και τάχθηκε υπέρ της απόφασης του προέδρου Τραμπ να τον αποπέμψει.

«Απογοητεύτηκα όταν έμαθα ότι τα γεγονότα που μου είχαν μεταφερθεί από τον στρατηγό Φλιν ήταν ανακριβή»,

είπε ο κ. Πενς και πρόσθεσε ότι «υποστηρίζει πλήρως» την παραίτηση του.

Διαβάστε  Αυτές οι χώρες ελέγχουν το αμερικανικό χρέος