Ποιός είναι ο αντιστράτηγος ΜακΜάστερ, νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ

Ποιός είναι ο αντιστράτηγος ΜακΜάστερ, νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ

Τον αντιστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ διόρισε στη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αντικατάσταση του Μάικ Φλυν ο οποίος καρατομήθηκε για παρασκηνιακέ επαφές με τη Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσε ο ΝΤόναλντ Τραμπ ο υποστράτηγος ΜακΜάστερ δεν θα αποσυρθεί από τον στρατό, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κόλιν Πάουελ, παραμένοντας εν ενεργεία και διατηρώντας το βαθμό του, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Διαβάστε  Underwood κατά Trump στη Νέα Υόρκη και δεν είναι σειρά

Ο αντιστράτηγος ΜακΜάστερ θεωρείται από τους κορυφαίους στη στρατηγική, στο πεδίο της μάχης, ενώ διαθέτει και διδακτορικό στην Ιστορία. Εχει κατακτήσει τη φήμη του σκληρού και ανυποχώρητου, ωστόσο τον χαρακτηρίζουν συνθετικό και όχι εγωιστή.

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης: Το Timeline της καριέρας του Φλιν ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Πρόβλημα, είναι πολλούς ο σχεδόν ανύπαρκτος χρόνος του στη γραφειοκρατεία, καθώς κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε διεκδικήσει μάχιμες μεταθέσεις. Η έλλειψη γνώσης της κουλτούρας της Ουάσιγκτον και του τρόπου λειτουργίας της γραφειοκρατίας αναμένεται να αποτελέσουν εμπόδιο στα πρώτα βήματα του νέου Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Διαβάστε  Συνάντηση με τον Πούτιν ετοιμάζει ο Τραμπ

Σε αυτή τη φάση άπαντες προσπαθούν σκιαγραφώντας το προφίλ του ΜακΜάστερ να εξάγουν συμπεράσματα για τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στη Ρωσία, υπό το βάρος των πρόσφατων σκανδάλων που οδήγησαν σε παραίτηση τον προκάτοχό του.

[graphiq id=”fepLpzUgsT3" title=”Οι άνθρωποι του Ντόναλντ Τραμπ” width=”700" height=”748" url=”https://w.graphiq.com/w/fepLpzUgsT3" ]

Διαφήμιση