350 εκατ. έκπτωση ζητά η Verizon για την εξαγορά της Yahoo, λόγω hackers

350 εκατ. έκπτωση ζητά η Verizon για την εξαγορά της Yahoo, λόγω hackers

Επιβεβαιώνονται οι αρχικές φήμες για τη μείωση του προσφερόμενου τιμήματος από τη Verizon για την εξαγορά της Yahoo, λόγω της αποκάλυψης της μεγάλης διαρροής στοιχείων που επηρέασε συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες της εταιρίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η Verizon προσφέρει περίπου 4,5 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Yahoo, ενώ στους όρους περιλαμβάνεται η δημιουργία νέας holding εταιρίας και η αποχώρηση της CEO, Μαρίσα Μάγιερ.

Η Verizon Communications ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo έναντι 4,48 δισ. δολαρίων, περίπου κατά 350 εκατ. δολαρία λιγότερα σε σχέση με την αρχική τιμή.

Διαφήμιση

[graphiq id=”hYas88tjYgt” title=”Οι μεγαλύτερες απώλειες δεδομένων” width=”700" height=”698" url=”https://w.graphiq.com/w/hYas88tjYgt” ]

Η συμφωνία θα συνδυάζει τις υπηρεσίες της Yahoo, όπως οι μηχανές αναζήτησης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η αποστολή μηνυμάτων, με τα διαφημιστικά τεχνολογικά εργαλεία της μονάδας της Verizon AOL.

Η Verizon προσπαθούσε να πείσει τη Yahoo να τροποποιήσει τους όρους της συμφωνίας προκειμένου να αποτυπώνεται ο οικονομικός αντίκτυπος από δύο κυβερνοεπιθέσεις. Το κλείσιμο της συμφωνίας, που ανακοινώθηκε αρχικά τον Ιούλιο, καθυστέρησε καθώς οι δύο εταιρίες αποτιμούσαν τον οικονομικό αντίκτυπο από τις παραβιάσεις ασφαλείας που αποκάλυψε πέρυσι η Yahoo.

Οι εταιρίες ανακοίνωσαν ότι αναμένουν η συμφωνία να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο.

Διαφήμιση