Βαρκελώνη: Υπέρ της (καθυστερημένης) υποδοχής προσφύγων διαδηλώνουν οι Ισπανοί

«'Oχι πλέον δικαιολογίες, να υποδεχθούμε τώρα»

Βαρκελώνη: Υπέρ της (καθυστερημένης) υποδοχής προσφύγων διαδηλώνουν οι Ισπανοί

Συμμετοχή τουλάχιστον 300.000 ατόμων είχε διαδήλωση στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο της κινητοποίησης με τίτλο “volem acollir” (“εμείς θέλουμε να υποδεχθούμε”)

Σύμφωνα με Γαλλικό Πρακτορείο, το περασμένο Σάββατο στις 17.00 τοπική ώρα, η κεντρική λεωφόρος που διασχίζει την παλιά πόλη έως το λιμάνι ήταν γεμάτη από διαδηλωτές ύστερα απο το κάλεσμα της δημάρχου της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ισπανίας, Άντα Κολάου.

Διαβάστε  Ευρωβαρόμετρο: Η Δικαιοσύνη δεν είναι για όλους η ίδια στην ΕΕ

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την πλατφόρμα “Casa nostra casa vostra” (“Η πατρίδα μας είναι η πατρίδα σας”) και κατέληξε στο λιμάνι της πόλης που βρέχεται από τη Μεσόγειο, ως συμβολική κίνηση για το χαμό περισσότερων από 5.000 προσφύγων που έχασαν εκεί τη ζωή του το 2016.

Διαβάστε επίσης: Ισπανία: Έσπασαν το φράχτη 500 ακόμη πρόσφυγες

Διαβάστε  Το φάντασμα χρέους συνεχίζει να στοιχειώνει την Ευρώπη

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να υποδεχθεί η Ισπανία άμεσα τους χιλιάδες πρόσφυγες που είχε δεσμευθεί να φιλοξενήσει το 2015. Βάσει των δεσμεύσεων της Μαδρίτης προς την ΕΕ, η Ισπανία έπρεπε να υποδεχθεί περίπου 16.000 υποψηφίους για χορήγηση ασύλου μέσω της διαδικασίας μετεγκατάστασης από άλλες χώρες, ξεκινώντας από τότε, ενώ στη χώρα έχουν φτάσει μόλις 1.100.

Διαβάστε  Cyber ​​Chronix: Ο GDPR έγινε... παιχνίδι, από την ΕΕ