Ο Ερντογάν απειλεί με είσοδο των Γκρίζων Λύκων στην κυβέρνηση

Ο Ερντογάν απειλεί με είσοδο των Γκρίζων Λύκων στην κυβέρνηση

Με συμμετοχή των του ακροδεξιού-εθνικιστικού κόμματος των Γκρίζων Λύκων στην κυβέρνηση απειλεί ο Ταγίπ Ερντογάν την αντιπολίτευση που διαμαρτύρεται στις συνταγματικές αλλαγές και προτίθεται να ψηφίσει όχι στο προσεχές δημοψήφισμα.

Η στρατηγική του Ταγίπ Ερντογάν είναι πλέον σαφής: αν απειληθείη κυβερνητική πλειοψηφία ή αν υπάρξει μεγάλος διχασμός της κοινής γνώμης στο επικείμενο δημοψήφισμα θα στραφεί στην ακροδεξιά για στήριξη.

Ωστοσο η κίνηση αυτή μπορεί να έχει απρόσμενες συνέπειες τόσο στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας όσο και στη διεθνή θέση της Τουρκίας. Ο Τούρκος πρόεδρος το γνωρίζει αυτό αλλά για ακόμη μια φορά απειλεί με “πολιτική αυτοκτονία” προκειμένου να εξασφαλίσει αυτό που θέλει.

Διαβάστε  Η Τουρκία θέτει σε επιφυλακή κομάντο, φρεγάτα και πυραυλακάτους στο Αιγαίο

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες για το ενδεχόμενο της εισόδου δυο ή τριών μελών των Γκρίζων Λύκων στο κυβερνητικό σχήμα, μετέδωσε προ ημερών και η “Καθημερινή”, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
Το ενδεχόμενο φαίνεται να έχει συζητηθεί στην πρόσφατη συνάντηση Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν-Πρωθυπουργού Μπιν Αλί Γιλντιρίμ. Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία η κυβερνητική πτέρυγα στοχεύει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του ΜΗΡ για την νέα συνεργασία του με το ΑΚΡ. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όλο θέμα απασχόλησε τον κ. Γιλντιρίμ και τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην τελευταία συνάντηση τους.

Διαβάστε  Οι αγορές τσακίζουν τον Ερντογάν

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αποδέχονται ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να περάσει το «ναι» από το δημοψήφισμα. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η υποστήριξη της βάσης του ΜΗΡ, ένας στόχος που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Διαφήμιση