Ποιοί και γιατί κυνηγούν τον (αριστερό) Σόρος στα Βαλκάνια


Στο επίκεντρο κριτικής, διώξεων, σεναρίων συνωμοσίας και πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ ο μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος, κυρίως λόγω της δράσης των Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεών που έχει συστήσει σε πολλές βαλκανικές και κεντροευρωπαϊκές χώρες με στόχο την προάσπιση της Δημοκρατίας, ενώ σε αυτές επιρκατούν απομονωτικά και ακροδεξιά καθεστώτα.

Στις ΗΠΑ γερουσιαστές και βουλευτές έχουν καταθέσει επερωτήσεις σχετικά με καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις του Σόρος στην πΓΔΜ υπέρ αριστερών κομμάτων(!)…

Στην πατρίδα του Σόρος, την Ουγγαρία η κυβέρνηση Ορμπάν επιτίθεται απροκάλυπτα σε βάρος των ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος, οι οποίες αποκαλύπτουν διαρκώς περιπτώσεις διαφθοράς που πλήττουν πολιτικά το κυβερνών ακροδεξιό κόμμα.

Επιθέσεις έχουν δεχθεί όμως και οι ΜΚΟ του Σόρος στην Σερβία, τη Ρουμανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, όπου η διαφάνεια στο Δημόσιο βίο είναι περιορισμένη και πολιτικά στελέχη και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Δημοσίου έχουν καταλήξει πίσω από τα σίδερα μετά από αποκαλύψεις.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Οι αποκαλύψεις που ξεκίνησαν από τις ΜΚΟ του Σόρος και οδήγησαν στη φυλακή παράγοντες του δημοσίου βίου και έπληξαν κόμματα, τώρα βρίσκονται στο στόχαστρο ακόμα και του Κογκρέσου των ΗΠΑ καθώς λομπίστες κατηγορούν τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή για προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά χωρών.

Κοινός εχθρός είναι πια οι δεκάδες βαλκανικές ΜΚΟ για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα που στηρίζονται οικονομικά από τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Στην Ουγγαρία ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχει μάλιστα ανακηρύξει το 2017 «έτος απομάκρυνσης του Σόρος» και ο έμπιστός του Τσίλαρντ Νέμεθ θέλει επίσης με κάθε τρόπο «να καθαρίσει» τη χώρα από τις οργανώσεις του Σόρος.

Διαβάστε  Πολεμο Σαουδικής Αραβίας-Ιράν και εμπλοκή των ΗΠΑ φοβάται ο Μπέρνι Σάντερς

Στην ΠΓΔΜ η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι επιδίδεται επίσης σε μιαν αντίστοιχη «καμπάνια» κατά του Σόρος. Οι οργανώσεις που στηρίζονται από τον Αμερικανό μεγιστάνα έχουν στοχοποιηθεί για πρόκληση «βανδαλισμών και αναρχίας» στις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών. Οι οπαδοί του Γκρουέφσκι έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία γνωστή με το όνομα «SOS – Stop Operation Soros». Η εκστρατεία αυτή στήθηκε μάλιστα με ρωσικό πρότυπο, σύμφωνα με την περίφημη εκστρατεία «Αποσοροποίησης» του ρωσικού δημόσιου βίου που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλίου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διαβάστε  ΔΝΤ για ΗΠΑ: Ο Τραμπ υποσκάπτει τη μελλοντική σταθερότητα

Στη Βουλγαρία, όπως και στη Σερβία, ακόμη και τα πιο σοβαρά εγχώρια ΜΜΕ έχουν κατά καιρούς δημοσιεύσει λίστες με οργανώσεις, οι οποίες έχουν λάβει χρηματοδότηση από τον Σόρος ήδη από τη δεκαετία του 80. Μια από αυτές είναι η «Οpen Society Foundation». Μάλιστα ακόμη και πολλοί ιδιωτές βρέθηκαν σε αυτές τις λίστες, με φωτογραφίες των προσώπων τους και διευθύνσεις κατοικίας. «Ο Σόρος χρηματοδοτεί το χάος» έγραφε σε αυτό το πλαίσιο πρόσφατα η λαϊκή εφημερίδα Ιnformer.