Η αποδοχή του Τραμπ “ξύνει” πάτο


Δραματική πτώση σημειώνει η αποδοχή του Ντόναλντ Τραμπ υποχωρώντας μόλις στο 39% μετά από μερικές εβδομάδες στην προεδρία των ΗΠΑ και αφού βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τα media, τη Δικαιοσύνη και η εμπρηστική ρητορική του προκαλεί προβλήματα στη διεθνή εικόνα και σχέσεις των ΗΠΑ. Όλα αυτά ενώ δυο στελέχη του επιτελείου του έχουν παραιτηθεί υπό το βάρος πιέσεων μετά από αποκαλύψεις για στενές επαφές με τη Ρωσία και αφού αποσύρθηκε ο υπουργός Εργασίας.

Εντύπωση προκαλεί η διαφορά 16%(!) μεταξύ δυο δημοσκοπήσεων, η μια της Rasmusen που δίνει αποδοχή 55% και η άλλη της Pew Research που δίνει 39%, ενώ μια τρίτη δημοσκόπηση της Gallup δίνει ιδιαίτερα χαμηλή αποδοχή στο 41%…

Σύμφωνα με τελευταία Δημοσκόπηση της Pew που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα ο βαθμός αποδοχής των πολιτικών του νέου προέδρου των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει στο ιστορικό χαμηλό του 39%, ενώ η μη-αποδοχή έχει σκαρφαλώσει στο 56%(!).

Διαβάστε  Επίσκεψη transit Τραμπ στη Σούδα, πριν δει τον Κιμ

Στα ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνεται επίσης και μεγάλη πόλωση του κόσμου, ένδειξη διχασμού που εμφυτεύεται στην αμερικανική κοινωνία, καθώς το 75% όσων συμφωνούν ή διαφωνούν επέλεξαν την ένδειξη “ισχυρά”, που υποδηλώνει φανατισμό.

[graphiq id=”acnmCJQPVUF” title=”RCP Favorability for Donald Trump Over Time” width=”700" height=”573" url=”https://w.graphiq.com/w/acnmCJQPVUF” ]

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση του 60% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Τράμπ κράτησε τις υποσχέσεις του και το 54% πιστεύει στην ικανότητά του να υλοποιεί. Το 68% θεωρεί ότι ο ΝΤόναλντ Τραμπ δεν είναι αντικειμενικός νώ το 28% πιστεύει ότι είναι.

Διαβάστε  Βρόμικη επίθεση Τραμπ σε Μέρκελ μέσω twitter

Η έρευνα διεξήχθη σε 1503 ανθρώπους από τις 7 έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Συγκριτικά αξίζει να αναφερθεί ότι ο βαθμός αποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα κατά την ίδια περίοδο της πρώτης θητείας του ήταν στο 64%, του Τζώρτζ Ο. Μπους στο 53% και του Μπους του γηραιότερου στο 63%.

[gra[graphiq id=”fH2W1f7SviJ” title=”U.S. Presidents Approval Ratings” width=”700" height=”514" url=”https://w.graphiq.com/w/fH2W1f7SviJ” ]

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Διαφήμιση