Γερμανική επίθεση στον Τραμπ για ΕΕ-Ρωσία

Γερμανική επίθεση στον Τραμπ για ΕΕ-Ρωσία

Μέτωπο απέναντι στην επιχειρούμενη αλλαγή πολιτικής και στρατηγικής από τον Ντόναλντ Τραμπ οικοδομεί προσεκτικά η Γερμανία μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου πολιτικών επαφών μεταξύ της Κομισιόν και της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ καθώς και μετά την επαφή των G-20 με τον Ρεξ Τίλερσον.

Μερικές ώρες αργότερα στο ετήσιο Συμβούλιο Ασφαλείας του Μονάχου, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατέγραψε τη δυσαρέσκεια της Γερμανίας και τις ΕΕ για τις δηλώσεις τόσο του Ντόναλντ Τραμπ όσο και συνεργατών του για τη διάλυση της ΕΕ.
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας δεν έμεινε όμως εκεί, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα κάνοντας έμμεσες συστάσεις στις ΗΠΑ για την εξωτερική πολιτική επαναπροσέγγισης με τη Ρωσία και την παράλληλη ανάδειξη του ρόλου του NATO στην Ευρώπη, επισημαίνοντας την ανακολουθία των δυο πολιτικών.

«Οι Αμερικανοί φίλοι μας γνωρίζουν ότι ο τόνος τους στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ έχουν άμεσο αντίκτυπο στη συνοχή της ένωσής μας. Μία σταθερή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, όπως και ένα ενωμένο ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να τηρηθεί η πολιτική των ίσων αποστάσεων με τους συμμάχους μας, όταν επιφέρουν ερωτήματα για τις αξίες, τα σύνορα και τον διεθνή νόμο»,

δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Μονάχου.
Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει προσέγγιση με κράτη, τα οποία το ΝΑΤΟ θεωρεί απειλή.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Δυο εβδομάδες... μόνο πήρε η Μέρκελ για να βρει λύση στο προσφυγικό

[graphiq id=”2965OYx3lul” title=”NATO: Το προφίλ και τα μέλη” width=”700" height=”729" url=”https://w.graphiq.com/w/2965OYx3lul” ]

Διαφήμιση