Τα Wikileaks “αποκαλύπτουν” ότι η CIA έκανε τη δουλειά της(!)

Τα Wikileaks “αποκαλύπτουν” ότι η CIA έκανε τη δουλειά της(!)

Ενώ οι αποκαλύψεις για τη δράστη μυστικών υπηρεσιών, πρακτόρων και τις επαφές μεταξύ πολιτικών στο ημίφως βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής και της καθημερινής ειδησεογραφίας τα Wikileaks απκαλύπτουν ότι η CIA… κάνει τη δουλειά της.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο που οι ΗΠΑ συνδέουν με το Κρεμλίνο η CIA πριν από το 2012 παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελληνκή κρίση και μέσω της συμμετοχής της Γαλλίας και της Γερμανίας και των μεταξύ τους ισορροπιών και κινήσεων. Ακριβώς δηλαδή αυτό που οφείλουν κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών ώστε να προσφέρουν στους ηγέτες πλήρη εικόνα των εξελίξεων, συμπληρώνοντας την πολιτική, οικονομική και διπλωματική ενημέρωση.

Σύμφωνα με τα Wikileaks το ελληνικό χρέος βρισκόταν στο επίκεντρο ευρευνών της CIA για περίπου 10 μήνες, από το Νοέμβριο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012.

Διαφήμιση

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είχαν κινητοποιήσει τόσο τους πράκτορες, όσο και τα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης, ώστε να αντλήσουν πληροφορίες για τον ρόλο της Γαλλίας και της Γερμανίας στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και τον βαθμό έκθεσης του Δημοσίου και των γαλλικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «έρευνες γίνονταν πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012, στη Γαλλία, αλλά και κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου γύρου, τον Απρίλιο και τον Μάιο, με… νικητή τον Φρανσουά Ολάντ.

Επιπλέον, η CIA επιδίωκε να μάθει «συγκεκριμένες προτάσεις και συστάσεις» που είχαν καταρτίσει οι γαλλικές παρατάξεις για την αντιμετώπιση της ευρύτερης κρίσης στην ευρωζώνη, που είχε ως επίκεντρο της Ελλάδα.

Οι έρευνες εστίαζαν στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, κυρίως στους Σοσιαλιστές του κ. Ολάντ και στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν.

Όπως αναφέρουν τα WikiLeaks, η CIA εκτιμούσε πως ο κεντροδεξιός -τότε πρόεδρος- Νικολά Σαρκοζί δεν είχε «κλειδώσει» την επανεκλογή του στο Ελιζέ, και προσπαθούσε να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για τις έριδες που μπορεί να υπήρχαν στο κόμμα του ή προεκλογικές αδυναμίες.

Διαφήμιση