Η ερμηνεία και η σημειολογία της δήλωσης Λαβρόφφ μπροστά στον Τίλερσον

Η ερμηνεία και η σημειολογία της δήλωσης Λαβρόφφ μπροστά στον Τίλερσον

Προσπάθει να εδραιώσει “αποστειρωμένο” πεδίο συζητήσεων με τις ΗΠΑ έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σερκέι Λαβρόφ στην πρώτη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον. Αν και οι δυο άνδρες γνωρίζονται λόγω της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Τίλερσον στη Ρωσία ως CEO της ExxonMobil η πρώτη συνάντηση από δημόσιες θέσεις και υπό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις σχέσεις των ανθρώπων του επιτελείυο του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, στόχο είχε να διαμορφώσει μια νέα πραγματικόττηα και να προσδιορίσει τις αποστάσεις.

Στην πρώτη τους αλληλεπίδραση ο Σεργκέϊ Λαβρόφ δήλωσε, ενώπιον καμερών, ότι η Ρωσία δεν επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, δίνοντας έτσι ανεπίσημα αλλά από επίσημα χείλη εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις, ώστε να ερμηνευτεί ως κίνηση καλής θέλησης για την εδραίωση διαλόγου από τη Ρωσία.

«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών»,

δήλωσε ο Λαβρόφ. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας έκανε τη δήλωση αυτή μερικές ημέρες αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την παραίτηση του συμβούλου του σε θέματα εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν καθώς είχαν τεθεί ερωτήματα σχετικά με συνομιλίες του με Ρώσους αξιωματούχους.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Double date Τραμπ-Πούτιν και Πομπέο-Λαβρόφ

Ο κ. Λαβρόφ δήλωσε πως οι δύο χώρες έχουν «άφθονα θέματα για να συζητήσουν και είπε πως ελπίζει ότι θα θέσει τις «παραμέτρους για τη μελλοντική δουλειά μας». Η πρώτη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Βόννη.

Διαβάστε  Η Μόσχα θολώνει τα νερά για επίσκεψη Λαβρόφ, φωτιά στο παρασκήνια

Διαφήμιση