Η αιολική ενέργεια “πρωταθλήτρια” το 2016 στις ΗΠΑ

Η αιολική ενέργεια “πρωταθλήτρια” το 2016 στις ΗΠΑ

Διαφοροποίηση στο ενεργειακό μείγμα των ΗΠΑ φέρνει η ραγδαία αύξηση των εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας καθώς πλέον κυριαρχεί στις Ανανεώσιμες, δίνοντας διαφορετική δυναμική στον κλάδο. Η μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (AWEA) αναφέρει ότι η αιολική ενέργεια αυξήθηκε με το δεύτερο ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία της κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2016. Η αιολική ενέργεια ξεπέρασε την υδροηλεκτρική ως τη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές στις ΗΠΑ, και αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πηγή ενέργειας συνολικά.

Στο τέλος του 2015, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, η αιολική ενέργεια αντιπροσώπευε το 4,7% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πίσω από τον άνθρακα με 33%, το φυσικό αέριο επίσης με 33%, την πυρηνική ενέργεια με 20% και την υδροηλεκτρική ενέργεια με 6%.

Διαβάστε  Οι Αμερικάνοι πιέζουν τη Deutsche Bank, ο ρόλος των Κινέζων ενισχύεται

[graphiq id=”3CileNsbZkh” title=”Ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ στις ΗΠΑ” width=”700" height=”719" url=”https://w.graphiq.com/w/3CileNsbZkh”]

«Η αμερικανική αιολική ενέργεια είναι σήμερα η πρώτη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, χάρις σε περισσότερους από 100.000 εργαζομένους σε 50 πολιτείες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AWEA, Τομ Κίρναν.

«Η ανάπτυξη αυτής της καθαρής πηγής ενέργειας βοηθά τις αγροτικές κοινότητες να χρηματοδοτούν νέους δρόμους, γέφυρες και σχολεία, και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας»,πρόσθεσε

Σύμφωνα με την AWEA, η αιολική ενέργεια αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 10% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ μέχρι το 2020.
Μια πίστωση φόρου παραγωγής αιολικής ενέργειας, η οποία αποτελεί ένα βασικό κίνητρο και παράγοντα ανάπτυξης για τη βιομηχανία, θα λήξει το 2019, αν και το αμερικανικό Κογκρέσο την έχει ανανεώσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Διαβάστε  Γεώτρηση με ίδια κεφάλαια για αέριο και πετρέλαιο ξεκινάει η Τουρκία