Έφοδοι της Κομισιόν σε εταιρίες ηλεκτρισμού και στη ΔΕΗ

Έφοδοι της Κομισιόν σε εταιρίες ηλεκτρισμού και στη ΔΕΗ

Πανευρωπαϊκή επιχείρηση με στόχο τη διερεύνηση καταγγελιών για την εφαρμογή πρακτικών καρτέλ στην αγορά ηλεκτρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεξήγαγαν χθες και σήμερα μικτά κλιμάκια της DG Comp, Interpol και τοπικών αστυνομικών αρχών.

Τις εφόδους της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε εταιρείες – μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ – οι οποίες δραστηριοποιούνται στη αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, επιβεβαιώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν ανησυχεί πως οι συγκεκριμένες εταιρείες εμπλέκονται σε πρακτικές, οι οποίες δεν συνάδουν με τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς της Ε.Ε., κάνοντας κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης τους ή κατέχοντας πληροφορίες που σχετίζονται με τέτοιες πρακτικές.
Η Κομισιόν διευκρινίζει επίσης, ότι οι έρευνες βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και ξεκαθαρίζει ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν συνεπάγεται την ενοχή των εταιρειών.
Τέλος, καθιστά σαφές ότι η διάρκεια των ερευνών θα εξαρτηθεί από μία σειρά παραγόντων, όπως η περιπλοκότητα της κάθε περίπτωσης, ο βαθμός συνεργασίας των εταιρειών κ.α.

Διαβάστε  Η Ιταλία απειλεί την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ
Διαφήμιση

Διαφήμιση