Διπλό μήνυμα Μοσκοβισί από την Αθήνα

Διπλό μήνυμα Μοσκοβισί από την Αθήνα

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας αλλά προσεκτικός για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου εμφανίστηκε ο Πιερ Μοσκοβισί εισερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα συναντάται τώρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για την Ελληνική Κρίση

«Βρισκόμαστε σε μία καλή φάση προόδου και συνεργασίας»

δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την άφιξή του στο υπουργείο Οικονομικών.
Σημείωσε επίσης ότι «απομένουν μικρά βήματα ακόμη» στη διαπραγμάτευση και χαρακτήρισε την 20η Φεβρουαρίου, ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup «πολύ σημαντική στιγμή».

Διαφήμιση
Διαβάστε  Έρχεται νέα χαλάρωση capital controls, καθυστερεί η έξοδος στις αγορές

Η τοποθέτηση του Πιερ Μοσκοβισί ερμηνεύεται ως θετική για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας και για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία θα επιτρέψει παράλληλα την άμεση επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης,.

Ο κ. Μοσκοβισί είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ στις 11.00 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε  Η Ελλάδα πήρε 246 δισ. από την Ευρώπη (infographic)

Στις 12.30 ο Ευρωπαίος επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μοσκοβισί θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διαφήμιση