Δημόσια αντιπαράθεση Τόμσεν-Ντομπρόβσκις για την Ελλάδα

Δημόσια αντιπαράθεση Τόμσεν-Ντομπρόβσκις για την Ελλάδα

Επιμένουν στην πολιτική δημόσιας αντιπαράθεσης ΕΕ και ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα ενώ εντείνοναι οι διαβουλεύσεις και οι πιέσεις για την επίτευξη μιας “all inclusive” συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Αρχικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκι να κατηγορεί με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, το Ταμείο για τις υπερβολικά απαισιόδοξες προβλέψεις και τα αμφιλεγόμενα στοιχεία και από την άλλη τον Πολ Τόμσεν να απαντά με επιστολή του ότι

Η κατηγορία ότι έχουμε ξεπερασμένα μοντέλα και είμαστε επίμονα απαισιόδοξοι έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν πετυχαίνει τους στόχους του για πολλά χρόνια. Αντίθετα ήμασταν επανειλημμένως πιο αισιόδοξοι για την ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα αν και οι μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται όπως θα περιμέναμε.

Ο κ. Τόμσεν πρόσθεσε επίσης ότι «εάν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για το 2016 θα τα εξετάσουμε και θα αλλάξουμε εν ανάγκη την πρόγνωσή μας για την Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη».

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Κομισιόν βλέπει Trump-effect στην ανάπτυξη, όχι όμως στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις τέλος παραμένει ανοιχτό αν θα υπάρξει πλήρης συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Οικονομικό "στραγγαλισμό" κατά Πολωνίας-Ουγγαρίας ετοιμάζει η Κομισιόν