Το timeline της σύντομης καριέρας του Φλιν ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Το timeline της σύντομης καριέρας του Φλιν ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Ο Μάικλ Φλιν είχε την πλέον σύντομη καριέρα ως Σύμβουλος Εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ καθώς παραιτήθηκε πριν κλείσει ένα μήνα στη θέση του υπό το βάρος κατηγοριών για παρασκηνιακές επαφές με τη Ρωσία που υπέσκαψαν την αποτελεσματικότητα των πολιτικών του Μπαράκ Ομπάμα και ιδιαίτερα των κυρώσεων για την εμπλοκή στις εκλογές.

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται σχέσεις με τη Ρωσία και τον Βλάντιμιρ Πούτιν ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον γνωρίζει πολύ καλά τον Ρώσο πρόεδρο καθώς είχαν στενές επαφές όσο ήταν διευθύνων σύμβουλος της ExxoMobil.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ-Ρωσία σε Cyberwar και επισήμως

Διαβάστε  Η Fed ανεβάζει τα επιτόκια, σηματοδοτεί περισσότερες αυξήσεις και βλέπει πληθωρισμό πάνω από στόχο

Παράλληλα για σχέσεις με το περιβάλλον του Κρεμλίνου έχει κατηγορηθεί και ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφοτ, ο οποίος φέρεται να αναμειγνύεται και στην ουκρανική κρίση για λογαριασμό της Μόσχας.
[graphiq id=”2LqEKXRvvKd” title=”Δημοσκόπηση (ΗΠΑ): Σε πιο βαθμό η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ” width=”700" height=”578" url=”https://w.graphiq.com/w/2LqEKXRvvKd”]

Το Crisis Monitor είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή το μεμπτό των επαφαών του Μάικλ Φλιν με τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσιγκον την ημέρα ανακοίνωσης των κυρώσεων από τον Μπαράκ Ομπάμα και το ρόλο που αυτές έπαιξαν στην “μετριοπαθή” αντίδραστη του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Διαβάστε  Τραμπ-Κιμ σώζουν τα προσχήματα με νέες κόντρες

Διαβάστε επίσης: Πως ο Τράμπ άδειασε τον Ομπάμα την ώρα της κρίσης

Διαφήμιση