ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας μετά από επαφές με Ρώσους

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας μετά από επαφές με Ρώσους

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν, μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε αναφορικά με τις επαφές που είχε με Ρώσους αξιωματούχους, πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία, Κιθ Κέλογκ, που έχει ηγετική θέση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, θα ασκεί προσωρινά και τα καθήκοντα του συμβούλου εθνικής ασφάλειας, ενώ υποψήφιοι για τη θέση είναι ο πρώην αρχηγών του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους και ο αντιναύαρχος Μπομπ Χάρργουαρντ.

Ο παραιτηθείς στρητηγός Φλιν παραδέχθηκε ότι “παραπλάνησε” τον Λευκό Οίκο και τους αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις επικοινωνίες του με τον Ρώσο Πρέσβη, γεγονός που τον καθιστούσε ευάλωτο σε εκβιασμό.

Διαβάστε  Πεδίο μάχης για τους δασμούς και τα μάτια του Πούτιν το G7

Το CNN και το Crisis Monitor είχαν εξ αρχής επισημάνει ότι ο στρατηγός Φλιν είχε κατ επανάληψη μιλήσει με τον Ρώσο πρέσβη την ημέρα της ανακοίνωσης των κυρώσεων στη Ρωσία από τον Μπράκ Ομπάμα, επικοινωνίες που ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι δεν είχαν σχέση με το “καυτό θέμα” αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι… είχαν.

Διαβάστε  Ο Τραμπ διέκοψε τον χωρισμό οικογενειών προσφύγων

Συνεπώς τεκμαίρεται ότι η “αυτοσυγκράτηση” που επέδειξε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην απέλαση 35 Ρώσων πρακτόρων από τις ΗΠΑ οφείλεται σε διαβεβαιώσεις που έλαβε μέσω του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ από τον -τότε εν δυνάμει- σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν.

Διαφήμιση