ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν έρευνα για Τραμπ-Πούτιν

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν έρευνα για Τραμπ-Πούτιν

Τον ασκό του Αιόλου για την κυβέρνηση Τραμπ φαίνεται ότι άνοιξε η παραίτηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, αντιστράτηγου ε.α Μάικλ Φλιν, καθώς ο δεύτερος τη τάξη Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής και άλλοι που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές ζητούν διερεύνηση των σχέσεων του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

Αν και ακόμα δεν έχει αποφασισθεί επισήμως η διερεύνηση των προεκλογικών ή/κα μετεκλογικών σχέσεων του νέου προέδρου των ΗΠΑ και του επιτελείου του τη Ρωσία, το Κρεμλίνο και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, το κλίμα που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα αρνητικό.

Διαβάστε  Συνάντηση Πούτιν-Μακρόν πριν τον τελικό του Μουντιάλ και τη σύνοδο με Τραμπ

[graphiq id=”bBwS4Z4MSpv” title=”Δημοσκόπηση (ΗΠΑ): Τι επίπεδο απειλής συνιστά η Ρωσία για τις ΗΠΑ” width=”700" height=”578" url=”https://w.graphiq.com/w/bBwS4Z4MSpv” ]

Διαφήμιση

Την ίδια στιγμή τα ρωσικά media “υπερασπίζονται” τον παραιτηθέντα Μάικλ Φλιν υποστηρίζοντας ότι έφυγε επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί την αντιρωσική ατζέντα που είχε λάβει ως παρακαταθήκη.

Η κατάσταση που δημιουργείται μπορεί πολύ εύκολα να κλιμακωθεί καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι μόνοι αλλά προστίθενται στους Δημοκρατικούς που ζητούν επί μακρόν διερεύνηση των δεσμών Τραμπ-Πούτιν.

Διαβάστε  Τα βλέμματα στη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες καθώς υπό το καχύποπτιο βλέμμα των γερουσιαστών -ακόμα και του κόμματός του- ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναγκαστεί να επιμείνει στη γραμμή Ομπάμα απέναντι στη Ρωσία.

Διαφήμιση