Οι Τούρκοι συνέλαβαν τον ηθικό αυτουργό της σφαγής στο Reina

Οι Τούρκοι συνέλαβαν τον ηθικό αυτουργό της σφαγής στο Reina

Γάλλος πολίτης τουρκικής καταγωγής που από το 2009 ζούσε στη Γαλλία είναι -σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές- ο εγκέφαλος της σφαγής στο κέντρο Reina το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε η τουρκική αστυνομία, προ δυο ημερών στην Κωσταντινούπολη.

[graphiq id=”iTogWZTkRD” title=”Νεκροί ανά τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία” width=”700" height=”490" url=”https://w.graphiq.com/w/iTogWZTkRD” ]

Ο δράστης του μακελειού, ο Ουζμπέκος Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ συνελήφθη στις 16 Ιανουαρίου και ομολόγησε την πράξη του. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε  Τούρκοι hackers επιτέθηκαν στο ΑΠΕ

Όπως είχε δηλώσει στις αστυνομικές αρχές, η αρχική οδηγία που εξέλαβε ήταν να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση στην Ταξίμ, ωστόσο έκρινε ότι αυτό ήταν αδύνατο, εξαιτίας των αυστηρών μέτρων ασφαλείας στην περιοχή.
[gra[graphiq id=”1kLGxaBXH01" title=”Οι εθνικότητες των θυμάτων του Reina” width=”700" height=”576" url=”https://w.graphiq.com/w/1kLGxaBXH01" ]

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι τους δόθηκαν οδηγίες να βρει έναν νέο στόχο ώστε να διαπράξει το χτύπημα και η ομάδα αποφάσισε αυτό να γίνει στο κλαμπ Reina.

Διαβάστε  Γιατί η Τουρκία αντιδρά στον αγωγό EastMed

‘Επικοινώνησα εκ νέου με το πρόσωπο που μου έδινε τις εντολές. Αποφασίσαμε ότι η Ταξίμ δεν ήταν το κατάλληλο μέρος για να γίνει η επίθεση. Με κατηύθυνε να ψάξω ένα άλλο στόχο στην περιοχή. Άρχισα να περιπλανιέμαι με ένα ταξί στην παραλιακή στις 10 το βράδυ. Το Reina μου φάνηκε κατάλληλο για την επίθεση, καθώς δεν υπήρχαν τόσο έντονα μέτρα ασφαλείας εκεί. Ενημέρωσα τον σύνδεσμο για την κατάσταση και μου έδωσε το ‘πράσινο φως’. Πήγα στο Ζεϋτίνμπουρνού με ταξί, πήρα τα όπλα μου από το σπίτι και επέστρεψα στο Reina για να κάνω την επίθεση’, ανέφερε στην απολογία του.
[graphiq id=[graphiq id=”ia4uO5DMbSl” title=”Νεκροί και τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία” width=”700" height=”586" url=”https://w.graphiq.com/w/ia4uO5DMbSl” ]s="posttags">  ,