Ο Ντομπρόβσκις βάζει στο τραπέζι χρέος και αδειάζει το ΔΝΤ

Ο Ντομπρόβσκις βάζει στο τραπέζι χρέος και αδειάζει το ΔΝΤ

Νέα δεδομένα βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας και εξ ονόματος του Eurogroup.

Διαβάστε επίσης: Ο Μοσκοβισί στηρίζει Τσακαλώτο κατά ΔΝΤ

Ο «δολοφόνος της Βασιλείας ΙΙΙ», Βάλντις Ντοπρόβσκις μιλώντας για το δημοσιονομικό κενό του 2018 (ότι απαιτείται για την επίτευξη του πλεονάσματος 3,5%(!)… που ζητά ο ESM) επισημαίνει ότι είναι: «πραγματικά μικρό».

Διαφήμιση

Ενώ στην αμέσως επόμενη ερώτηση για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους απαντά ότι:
«το Eurogroupείναι ανοιχτό στο ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων, για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του»,
ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, πως:

«η επιλογή του κουρέματος είναι εκτός του τραπεζιού».

Η αλληλουχία και η χρονική συγκυρία στην οποία πραγματοποιούνται οι δηλώσεις στόχο έχουν να δημιουργήσουν μια νέα βάση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ωστόσο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι αυτά ακούγονται από άνθρωπο εκτός Eurogroup και όχι από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Γερούν Ντάισελμπλουμ που και παρέστη στις συζητήσεις στις Βρυξέλλες και δηλώσεις έκανε μετά.

Εξαίροντας τις επιδόσεις της Ελλάδας, χαιρέτισε την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων και επανέλαβε ότι η εφαρμογή του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά.

Διαβάστε επίσης: Ντομπρόβσκις: Ο «δολοφόνος» της Βασιλείας ΙΙΙ ζητά συμφωνία για την Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δεν άδραξε την ευκαιρία και επιτέθηκε και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αμφισβητώντας τα στοιχεία και τις εκθέσεις που κομίζει και ζητώντας από τον Κριστίν Λαγκάρντ να αναθεωρήσει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Το πρόβλημα είναι ότι τα στοιχεία του Ταμείου για την Ελλάδα είναι απαισιόδοξα»

Διαφήμιση