Ντομπρόβσκις: Ο “δολοφόνος” της Βασιλείας ΙΙΙ ζητά συμφωνία για την Ελλάδα

Ντομπρόβσκις: Ο “δολοφόνος” της Βασιλείας ΙΙΙ ζητά συμφωνία για την Ελλάδα

Ερωτηματικά, προβληματισμό και αντιδράσεις ακόμη και εντός της Κομισιόν προκαλεί η απρόκλητη παρέμβαση του αντιπροέδρου Βάλντις Ντομπρόβσκις στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα, τη στιγμή που είναι επιφορτισμένος με τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Ευρώπης με τις ΗΠΑ.

Ο κ. Ντομπρόσβκις δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη γερμανική Welt ότι:

«Δεν είναι η ώρα να επιστρέψουμε στην οικονομική αστάθεια»

Η Ελλάδα και οι δανειστές της, θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα την αξιολόγηση ώστε η χώρα να λάβει τη νέα χρηματοδότηση, προειδοποιώντας παράλληλα για τις συνέπειες οικονομικής αστάθειας στην ευρωζώνη, αν το θέμα καθυστερεί κι άλλο, υποστήριξε ο ισχυρός αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Διαβάστε  Τα μηνύματα του «πολιτικού τουρισμού» του Κώστα Καραμανλή

«Πρέπει να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος που αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και να δοθεί στους Έλληνες η ελπίδα ενός σταθερού και ασφαλούς μέλλοντος», πρόσθεσε.

Ωστόσο η παρέμβασή του έγινε δεκτή με ανησυχία ακόμα και από τους συναδέλφους του στην Κομισιόν, καθώς είναι ο άνθρωπος που “σκότωσε” κατ εντολή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ, ώστε να μην επιβαρυνθεί η Deutsche Bank και να αποφευχθεί ντόμινο αυξήσεων κεφαλαίου στις γερμανικές τράπεζες.

Διαβάστε  Ελλάδα: Αύξηση εξαγωγών και μικρή κάμψη εισαγωγών στο 4μηνο

Διαφήμιση