Λαγκάρντ: Μεγάλη μείωση χρέους χωρίς κούρεμα

Κίνηση με στόχο να ανιστρέψει την πίεση και να βάλει στη μέγγενη το Eurogroup και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Λαγκάρντ: Μεγάλη μείωση χρέους χωρίς κούρεμα

Νέα ανατροπή στο σκηνικό της διαπραγμάτευσης επιχειρεί η Κριστίν Λαγκάρντ αντιστρέφοντας την πίεση που ασκσείται στο ΔΝΤ για τα αμφισβητούμενα στοιχεία, με πρόταση για μεγάλη μείωση του χρέους χωρίς κούρεμα ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει το καλύτερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν διαπραγματευόμαστε τις αρχές μας και δεν μπορούμε να κάνουμε ειδική συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ τη Δευτέρα.

Η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε πως το ΔΝΤ εκτιμά ότι μπορεί να μειωθεί αρκετά το ελληνικό χρέος, χωρίς να απαιτείται «κούρεμα» των δανείων.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Μέρκελ θέλει να δώσει το οπλοστάσιο της ΕΚΤ στον ESM


«Μπορούμε να βοηθήσουμε με αμερόληπτους όρους και προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε να κλείσουμε μια ειδική ευνοϊκή συμφωνία για μια συγκεκριμένη χώρα» σημείωσε ακόμη, μιλώντας από το Ντουμπάι στο πρακτορείο Reuters.

Eξέφρασε επίσης στην ανάγκη το ΔΝΤ να εφαρμόσει τις ίδιες αρχές σε όλες τις χώρες, γιατί δανείζει χρήματα της διεθνούς κοινότητας.

Η τοποθέτηση της γερνικής διευθύντριας του ΔΝΤ πετάει το μπαλάκι στο Eurogroup και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητώντας να υιοθετήσει άμεσα όλα τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο άμεσα και η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί χωρίς εκπτώσεις αρχών από κανέναν.

Διαβάστε  Ελλάδα: Έχει ήδη 20 δισ. στο ταμείο, ετοιμάζει back-to-back έξοδο στις αγορές και με 10ετές ομόλογο

Χρονικά η δήλωση της Κριστίν ΑΛγκάρντ συμπίπτει με την κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα στη επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της έκθεσης βιωσιμότητας του χρέους.

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.