ΗΠΑ: Εκκενώθηκαν 188 χιλιάδες άνθρωποι υπό το φόβο κατάρρευσης φράγματος

ΗΠΑ: Εκκενώθηκαν 188 χιλιάδες άνθρωποι υπό το φόβο κατάρρευσης φράγματος

Περίπου 188,000 κάτοικοι χρειάστηκε να εκκενωθούν στις ΗΠΑ κοντά το Όροβιλ της Βόρειας Καλιφόρνια, υπό το φόβο κατάρρευσης βοηθητικής εγκατάστασης του μεγαλύτερου φράγματος της χώρας.


Η εκκένωση είναι προληπτική υπό τον κίνδυνο υπερχείλισης, αναφέρουν οι αρχες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση σταθεροποίησης αλλά και εκτροπής ενδεχόμενης διαρροής για τη διάσωση των γύρω περιοχών.
Έχει διαταχθεί η άμεση εκκένωση των περιοχών στις παρυφές του Όροβιλ. Δεν πρόκειται για άσκηση» ανέφερε ανάρτηση του τοπικού σερίφη στο Twitter.

Διαβάστε  Οι Αμερικάνοι πιέζουν τη Deutsche Bank, ο ρόλος των Κινέζων ενισχύεται

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αν πράγματι επερχόταν η κατάρρευση της κατασκευής, θα απελευθερώνονταν τόνοι ορμητικών υδάτων που θα παρέσερναν πολλές από τις οικίες των τοπικών κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του αρμόδιου τμήματος, το φράγμα «προβλεπόταν να καταρρέυσει εντός μίας ώρας», όμως αρκετές ώρες αργότερα, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων, το φράγμα παραμένει ανέπαφο.

Διαβάστε  Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελίας της Νέας Υόρκης μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Η υπηρεσία υδάτινων πόρων της Καλιφόρνια ανέφερε πως ελικόπτερα θα έριχναν βράχους ώστε να «γεμίσουν» το κενό που δημιούργησε η διάβρωση στην κατασκευή, ενώ παράλληλα απελευθέρωναν μικρές ποσότητες νερού ώστε να μειώσουν την πίεση.