Πογκρόμ Τραμπ κατά μεταναστών, συλλήψεις χιλιάδων (όλα τα στοιχεία)

Πογκρόμ Τραμπ κατά μεταναστών, συλλήψεις χιλιάδων (όλα τα στοιχεία)

Τα όρια του πογκρόμ αγγίζει η επιχείρηση-σκούπα που έχει εξαπολύσει το ICE (Immigration and Cusoms Enforcement) στις ΗΠΑ, καθώς στοχεύει μετανάστες που δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής καθώς και τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με το νέο νόμο του Ντόναλντ Τραμπ οι συλληφθέντες τώρα -ασχέτως ποινικού μητρώου- τοποθετούνται πρώτοι στη σειρά απέλασης πάνω και αυτούς που απέλασή τους είχε ήδη δρομολογηθεί.

Εκατοντάδες αλλοδαποί έχουν συλληφθεί για παράνομη παραμονή στις ΗΠΑ τα τελευταία 24ωρα, όπως αποκαλύπτεται από επίσημα στοιχεία.

Η υπηρεσία αλλοδαπών σαρώνει κυριολεκτικά ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια με εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε δεσμευτεί, και όπως φαίνεται κάνει πράξη τις προεκλογικές του εξαγγελίες, να απελάσει όσους μετανάστες βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Διαβάστε  Δυο εβδομάδες... μόνο πήρε η Μέρκελ για να βρει λύση στο προσφυγικό

[graphiq id=”aJeSxHC0cUB” title=”ΗΠΑ: Που ζουν οι παράνομοι μετανάστες” width=”700" height=”623" url=”https://w.graphiq.com/w/aJeSxHC0cUB” ]

Αν και δεν αναγνωρίζουν όλες οι πολιτείες τη δικαιοδοσία του ICE επί μεταναστών ο Τραμπ έχει απειλήσει όσες πολιτείες εμποδίσουν τη δράση του με περικοπή της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης.
[gra[graphiq id=”c6pgTkqLlL7" title=”Ποσοστό του πληθυσμού που εμπίμπτει στα κριτήρια απέλασης (ανά πολιτεία)” width=”700" height=”598" url=”https://w.graphiq.com/w/c6pgTkqLlL7" ]

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 160 άτομα συνελήφθησαν στη Νότια Καρολίνα, ενώ στην Τζόρτζια, ο αριθμός των συλληφθέντων ανήλθε στους 200.

Διαβάστε  Πολεμο Σαουδικής Αραβίας-Ιράν και εμπλοκή των ΗΠΑ φοβάται ο Μπέρνι Σάντερς

Πράκτορες της υπηρεσίες αλλοδαπών πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους σε σπίτια και διαμερίσματα σε Αριζόνα, Σικάγο, Νέα Υόρκη και Ατλάντα, ενώ γίνονται έλεγχοι και στις περιοχές που ζουν άστεγοι, κυρίως γύρω από το μετρό.

[graphiq id=[graphiq id=”6BJHuP9IMn3" title=”Ποιες πόλεις κινδυνεύουν με περικοπή χρηματοδόσης” width=”700" height=”548" url=”https://w.graphiq.com/w/6BJHuP9IMn3" ] αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να κινηθούν διαδικασίες και στις Φλόριντα, Κάνσας, Τέξας και Βόρεια Βιρτζίνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απελάσεις είχαν αυξηθεί αισθητά και επί Μπαράκ Ομπάμα καθώς είχε υπογράψει προεδρικό διάταγμα με στόχο την απέλαση κατά προτεραιότητα μεταναστών
χωρίς άδεια παραμονής που είχαν ποινικό μητρώο και ήταν υπότροποποι.

Διαβάστε  Τραμπ και Κιμ γράφουν ιστορία στη Σιγκαπούρη

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.