Τουρκία: Δύο συλλήψεις Ευρωπαίων για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης

Τουρκία: Δύο συλλήψεις Ευρωπαίων για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης

Αντιμέτωπη με την ενδογενή τρομοκρατία (homegrown terrorism) είναι πλέον η Ευρώπη, όπως αποδεικνύεται από τις συλλήψεις ενός Δανού και ενός Σουηδού πολίτη στην Τουρκία με την κατηγορία της προετοιμασίας τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη.

Οι δύο άνδρες, ένας 35χρονος Δανός λιβανικής καταγωγής και ένας 38χρονος Σουηδός ιρακινής καταγωγής, είχαν εκπαιδευτεί στη Συρία και είχαν μπει παράνομα στην Τουρκία πριν από 12 ημέρες, διευκρινίζει το Dogan.
[graphiq id=”fvPqXBIKUV7" title=”Πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS στην Ευρώπη” width=”700" height=”403" url=”https://w.graphiq.com/w/fvPqXBIKUV7" ]

Διαβάστε  Η Ευρώπη πλήρωσε την τρομοκρατία 180 δισ.

Η αστυνομία έκανε έρευνα σε ένα σπίτι μέσα στο οποίο οι δύο άνδρες κρύβονταν στα ‘Αδανα της νότιας Τουρκίας. Αστυνομικοί ανέκριναν τους δύο ύποπτους επί 10 ημέρες, προσθέτει το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο οι δύο άνδρες προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος (IS/ISIS) πριν από τρία χρόνια.

Οι σουηδικές υπηρεσίες ασφαλείας (Säpo) επιβεβαίωσαν την πληροφορία στην εφημερίδα Aftonbladet. “Λάβαμε την πληροφορία από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών για τη σύλληψη ενός σουηδού πολίτη στην Τουρκία”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Säpo, Νίνα ‘Οντερμαλμ Σέι, την οποία επικαλείται η σουηδική εφημερίδα. “Εστιάζουμε πλέον στη λήψη περισσοτέρων πληροφοριών όσον αφορά τη σύλληψη αυτή και στην ενημέρωσή μας γι αυτό που έδειξε η τουρκική έρευνα”, πρόσθεσε.
[graphiq[graphiq id=”jDkC0ub2lsF” title=”Δημοσκόπηση: Πως βλέπουν οι Ευρωπαίοι την τρομοκρατία” width=”700" height=”529" url=”https://sw.graphiq.com/w/jDkC0ub2lsF” frozen=”true”]class="posttags">  ,