Ρεκόρ και “άγνοια κινδύνου” στη Wall Street

Ρεκόρ και “άγνοια κινδύνου” στη Wall Street

Νέα ρεκόρ κατέγραψαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια υπό την προσδοκία οτυ μεγάλου πακέτου δημοσιονομικής χαλάρωσης που αναμένεται να εξαγγείλει ο Ντόναλντ Τράμπ καθώς και εν αναμονή της απορρύθμισης των τραπεζών.

Αν και μακροπεόθεσμα οι πολιτικές, διπλωματικές και οικονομικές επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ είναι σαφές ότι ανεβάζουν το ρίσκο και ενισχύουν τον κίνδυνο απρόβλεπτων εξελίξεων οι αγορές επιλέγουν να εστιάσουν στα βραχυχρόπροθεσμα οφέλη.

Το επενδυτικό κλίμα βαίνει βελτιούμενο εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας που προκαλούν οι κινήσεις και οι πρακτικές του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
[graphiq id=”8VxwipWngvr” title=”Η πορεία των αμερικανικών Δεικτών από τις εκλογές” width=”700" height=”515" url=”https://w.graphiq.com/w/8VxwipWngvr” ]

Διαβάστε  Οι αγορές τσακίζουν τη λίρα, οδηγούν στη σύγκρουση Ερντογάν-τραπεζιτών

Η Wall Street και οι υπόλοιπες αγορές ανά τον κόσμο περίμενων χθες τις εξελίξεις από την επίσκεψη του Ιαπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε στην Ουάσιγκτον και τη συνάντησή του με τον Ντόναπντ Τράμπ, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέσυρε τη χώρα από τη μεγάλη εμπορική συμφωνία TPP.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Trump επανέλαβε τη δέσμευσή του διασφάλιση της ασφάλειας των ΗΠΑ – ανακοινώνοντας ότι έρχονται και νέα μέτρα από την επόμενη εβδομάδα – , αλλά και της Ιαπωνίας.
[gra[graphiq id=”lYDfBRIB7yl” title=”Οι βασικού δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων” width=”700" height=”448" url=”https://w.graphiq.com/w/lYDfBRIB7yl” ]

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,4%, τον Ιανουάριο, λόγω κυρίως της μεγάλης ανόδου των τιμών του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα.
Ακόμη, η εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών υποχώρησε, ελαφρώς, τον Φεβρουάριο, “διολισθαίνοντας” από τα υψηλά 13 μηνών του Ιανουαρίου.

Διαβάστε  Η ΕΚ κατέθεσε τη μήνυση κατά της FF Group

Η εικόνα των αγορών

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,5% στις 20.270 μονάδες, ενώ ο S&P 500 γνώρισε άνοδο 0,4% στις 2.316 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,3% στις 5.734 μονάδες.
[graphiq[graphiq id=”dJCTw6O2gtf” title=”Διεθνείς Αγορές” width=”700" height=”802" url=”https://w.graphiq.com/w/dJCTw6O2gtf” ]Στο “μέτωπο” των επιχειρήσεων, τα “βλέμματα” στρέφονται στην Mead Johnson Nutrition Co., μετά την ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας καταναλωτικών αγαθών Reckitt Benckiser Group PLC ότι θα πληρώσει 17,9 δισ. δολ. για την εξαγορά της εταιρείας βρεφικού φαγητού, μαζί με το χρέος. “Άλμα” για τη μετοχή της Sears Holdings, μετά τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της εταιρείας λιανικής και την ανακοίνωση περισσότερων λεπτομερειών στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της.

Διαβάστε  Εκτός ταμπλό η Folli Follie, "εκτός θέσης" η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς