Τα ομόλογα βλέπουν κατ αρχήν συμφωνία

Τα βλέμματα στο μπαράζ επαφών του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες

Τα ομόλογα βλέπουν κατ αρχήν συμφωνία

Ανακάμπτουν και σταθεροποιούνται τα ελληνικά ομόλογα ανακτώντας το μεγαλύτερο μέρος των χθεσινών απωλειών τους καθώς μια σειρά κινήσεων στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο σηματοδοτούν τη βελτίωση του κλίματος και επαναφέρουν την προοπτική άμεσης ολοκλήρωσης.

Διαβάστε επίσης: «Σκληρή αγάπη» και επίδειξη ηγεσίας από τη Μέρκελ
Επενδυτές και αναλυτ΄ςε επικεντρώνουν στο μπαράζ συναντήσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες καθώς και στη φημολογούμενη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ στη συνέχεια.

Η τάση στην αγορά ομολόγων είναι προδανές ότι έχει αλλάξει καταδεικνύοντας προσδοκίες για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, γεγονός που θα επιτρέψει την επιστροφή των κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη διαμόρφωση του staff level agreement.

Διαβάστε  Επικαιροποιημένο Μνημόνιο: Όλα τα λεφτά του Δημοσίου στον Στουρνάρα, υπό τον TSA


source: tradingeconomics.com

Το spread του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχωρεί σήμερα ελαφρά στις 746 μονάδες βάσης από 753 μονάδες βάσης που ήταν το χθεσινό κλείσιμο.

Το ετήσιο κρατικό ομόλογο εμφανίζει τιμή στα 96,25 λεπτά του ευρώ από 96,00 λεπτά στη χθεσινή συνεδρίαση.

Η απόδοση του ετήσιου ομολόγου υποχωρεί στο 12,55% από 14,16% που είχε ανέλθει στη συνεδρίαση της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου του 2017. Το 3ετές κρατικό ομόλογο καταγράφει απόδοση στο 9,43% από 10% που είχε κυμανθεί στη χθεσινή συνεδρίαση.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Καίγοντας, έρχεται η συναίνεση

Διαβάστε επίσης: Η Moody’s προβλέπει πολιτικό συμβιβασμό

Το 10ετές κρατικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 7,78% από 7,83% στη προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι αποδόσεις σε άλλες δεκαετείς ευρωπαϊκές εκδόσεις ομολόγων παρουσιάζουν σήμερα την εξής εικόνα: Ιταλία 2,25%, Γαλλία 1,03%, Ισπανία 1,66%, Πορτογαλία 4,11%, Ιρλανδία 1,07%, Κύπρος 3,34% και Γερμανία 0,32%.

Διαφήμιση