Γερμανία: Δίδυμη απειλή τζιχαντιστές και ακροδεξιοί τρομοκράτες

Σε κλοιό ισλαμιστικής και ακροδεξιάς τρομοκρατίας φαίνεται ότι βρίσκεται η Γερμανία σύμφωνα με τον «σταθμάρχη» της BfV στο κρατίδιο της Θουριγγίας, Στέφαν Κράμερ. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην Die Velt ο Γερμανός αξιωματούχος οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών λαμβάνουν κατά μέσο όρο τέσσερις κρίσιμες πληροφορίες για εν δυνάμει τρομοκρατικές απειλές τη μέρα.

Η διαχείριση αυτών των πληροφοριών σε συνδυασμό με την έξαρση της ακροδεξιάς, της εθνικιστικής βίας, την εξάπλωση των ριζοσπαστικών ισλαμιστών, των μοναχικών λύκων και την ένταση της στρατολόγησης μέσω internet σε ηλικίες κάτω των 18 ετών, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό κοκτέιλ που δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές του μηχανισμού σε καθημερινή βάση.

[graphiq id=”3paeOSwGHkN” title=”Πιο ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις από το 2000" width=”700" height=”567" url=”https://w.graphiq.com/w/3paeOSwGHkN” ]

Διαβάστε  Η Γερμανία ρουφάει όλο το ρευστό της Ευρωζώνης: Έκρηξη πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών

Σε άλλη συνέντεξη στην Frankfurter Runschau ο Κράμερ επισημαίνει ότι εξίσου επικίνδυνη και ισχυρή είναι και η απειλή της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, η οποία επίσης βαίνει κλιμακούμενη. Όπως δήλωσε το πρόβλημα εστιάζεται στην εδραίωση της αντίληψης «ότι είναι αποδεκτό να επιτυγχάνεις πολιτικούς στόχους δια της βίας».
Ο επικεφαλής του γραφείου της BfV στη Θουριγγία χαρακτήρισε το μείγμα τρομοκρατικών απειλών «υπαρξιακή απειλή», υποστηρίζοντας ότι τόσο η ισλαμιστική όσο και η ακροδεξιά τρομοκρατία δεν πρέπει να υποτιμηθούν.
Το γεγονός ότι βρίσκουν απήχηση σε ανθρώπους στα κατώτατα στρώματα της κοινωνίας αλλά ακόμα και στα μέσα αποτελεί, για τους ειδικούς, σαφή ένδειξη ουσιαστικής διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής.

Διαβάστε  Δυο εβδομάδες... μόνο πήρε η Μέρκελ για να βρει λύση στο προσφυγικό

Διαφήμιση