Ο Τράμπ ξεμπλόκαρε τον Dakota Access (γραφήματα)

Ο Τράμπ ξεμπλόκαρε τον Dakota Access (γραφήματα)

Αναγκασμένος να δώσει άδεια για τη δημιουργία του αγωγού Dakota Access Pipeline είναι ο αμερικανικός στρατός μετά από απόφαση δικαστηρίου η οποία εκδόθηκε μετά από την αναμόχλευση της υπόθεσης με προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τράμπ.

Διαβάστε επίσης: Ο Τράμπ ξεμπλοκάρει Keystone XL και Dakota Access, όλα τα στοιχεία

Όπως επισημαίνει το σώμα του μηχανικού του στρατού των ΗΠΑ το διάταγμα Τράμπ καταργεί και την απαίτηση έκδοσης περιβαλλοντικής μελέτης, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως προϋπόθεση από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Άμεση ήταν η αντίδραση της αγοράς στις εξελίξεις με τη μετοχή της Energy Transfer Partners να γράφει κέρδη 0,8%, ανακτώντας και απώλειες 1,5% που σημείωνε πριν την ανακοίνωση.
Στο έργο αντιτίθενται φυλές γηγενών που ζουν στα δάση απ όπου θα περάσει ο αγωγός καθώς και πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι θα τεράστιο και αρνητικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή.

Διαφήμιση


Ο πετρελαιαγωγός Dakota Access Pipeline, ιδιοκτησίας της εταιρείας Energy Transfer Partners LP με έδρα το Τέξας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί εκτός από ένα τμήμα του που θα περνούσε κάτω από τη Λίμνη Οάχε, ενός ταμιευτήρα νερού που δημιουργήθηκε από ένα φράγμα στον ποταμό Μιζούρι.

Διαβάστε  Επενδύσεις 200 εκατ. σε δίκτυα LNG στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζει η ΔΕΠΑ

Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε ζητήσει από την εταιρία να αναζητήσει διαφορετικές διαδρομές.

Η φυλή της εθνοτικής ομάδας των Σιού και οι οικολόγοι διαδηλώνουν για το έργο αξίας 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,56 δις ευρώ), καταγγέλλοντας ότι μπορεί να ρυπάνει την πηγή νερού της φυλής και να καταστρέψει ιερούς για τη φυλή τόπους. Η διαδήλωση έχει προσελκύσει την υποστήριξη χιλιάδων που έχουν σπεύσει στη Βόρεια Ντακότα για να διαδηλώσουν εναντίον της ολοκλήρωσης του αγωγού.


Το έργο της εταιρείας Energy Transfer Partners έχει πυροδοτήσει τους τελευταίους μήνες ένα κύμα διαδηλώσεων στις ΗΠΑ, ειδικά από μέρους φυλών ιθαγενών, οικολόγων και υπερασπιστών των δικαιωμάτων των Αμερινδών. Τον Νοέμβριο η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε να παγώσει το έργο, σε μια απόπειρα κατευνασμού των αντιδράσεων, κρίνοντας ότι χρειάζονται περισσότερες αναλύσεις και διάλογος.


Ο πετρελαιαγωγός Dakota Access Pipeline διαπερνά τέσσερις αμερικανικές πολιτείες, έχει μήκος 1.885 χιλιομέτρων και ο σκοπός του έργου είναι η μεταφορά πετρελαίου που εξορύσσεται στη Βόρεια Ντακότα, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, στο Ιλινόι, νοτιότερα.
[graphiq id=”1pk0J6uO4Ch” title=”Energy Transfer Partners, L.P. : Η ακτινογραφία” width=”700" height=”543" url=”https://w.graphiq.com/w/1pk0J6uO4Ch” ]

Διαβάστε  Ο διευθυντής μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εκθέτει δημοσίως τον Τραμπ

Διαφήμιση