Η Μέρκελ τρέχει για να διώξει μετανάστες

Η Μέρκελ τρέχει για να διώξει μετανάστες

Ενέργειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών επαναπροώθησης μεταναστών κάνει η Γερμανία, καθώς η Άγκελα Μέρκελ πιέζεται για πιο σκληρή πολιτική στο προσφυγικό τόσο από τα δεξιά αλλά από το εσωτερικό του κόμματος της, ακόμα και από μέλη του υπουργικού της συμβουλίου.

Πολύ περιορισμένη είναι και η αποτελεσματικότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγγατάστασης μεταναστών, καθώς ο στόχος ήταν η μεταφορά 150.000 μεταναστών το 2016 ενώ τελικά μετακινήθηκαν μόλις 8,000.
Ενόψει των εκλογών και με το SPD να ενισχύεται ενώ η Άγκελα Μέρκελ και το CDU αποδυναμώνονται η Γερμανίδα καγκελάριο επικεντρώνει τις προσπάθειες στην ανακοπή της εκροής ψηφοφόρων προς την άκρα δεξιά, όπου παραμονεύει το ευρωφοβικό AfD.
Η Άγκελα Μέρκελ θα συζητήσει απόψε με τους εκπροσώπους των ομόσπονδων κρατιδίων μια δέσμη 16 μέτρων τα οποία αποσκοπούν να αυξήσουν τον αριθμό των απελάσεων.

Διαβάστε  Ανάλυση: Η Μέρκελ τραβάει την Ευρώπη πολύ μακριά από τον Τραμπ

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ τάχθηκε σήμερα το πρωί υπέρ των «κοινών προσπαθειών» ανάμεσα στο ομοσπονδιακό κράτος και τα κρατίδια, με τα τελευταία να είναι αρμόδια στο θέμα των απελάσεων.

Διαφήμιση

«Θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα και τις απελάσεις γιατί ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που απορρίπτεται αυξάνεται», δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση, σημειώνοντας ότι παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός αυτών που εγκρίνεται το αίτημά τους να παραμείνουν στη Γερμανία.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Πυκνώνει ο χρόνος, παρεμβαίνει η Μέρκελ

Μεταξύ των μέτρων αυτών βρίσκεται η δημιουργία ενός “κέντρου απελάσεων” το οποίο θα επιτρέψει τον συντονισμό της δράσης του ομοσπονδιακού κράτους και των περιφερειακών κρατιδίων, όπως και η δημιουργία οικονομικών κινήτρων για να ενθαρρυνθούν οι μετανάστες να επιστρέψουν εκούσια στις χώρες τους.

Το 2016, 80.000 άνθρωποι επαναπροωθήθηκαν από τη Γερμανία ή εγκατέλειψαν τη χώρα οικειοθελώς, έναντι 50.000 την προηγούμενη χρονιά.

Διαβάστε  Η Γερμανία σε κυβερνητική ανισορροπία, the new normal

Διαφήμιση