Η Deutsche Bank κλείνει το swaps-clearing στις ΗΠΑ

Η Deutsche Bank κλείνει το swaps-clearing στις ΗΠΑ

Τη διακοπή της λειτουργίας του τμήματος εκκαθάρισης swaps στις ΗΠΑ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Deutsche Bank στο πλαίσιο της λειτουργικής και οργανωτικής αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Η απόφαση στόχο έχει τη μείωση του κόστους λειτουργίας μέσω της απόσυρσης από τομείς και αγορές που οι αυξημένες απαιτήσεις κανονιστικής συμμόρφωσης καθιστούν ασύμφορη τη λειτουργία. Στις ΗΠΑ η υπηρεσία εκκαθάρισης συναλλαγών επί swaps της Deutsche Bank είχε υποχωρήσει στη 13η θέση, επίπεδο που οδηγούσε σε λειτουργικές ζημιές.
[graphiq id=”O3Q4DT6cn3" title=”Deutsche Bank: Η ακτινογραφία” width=”700" height=”577" url=”https://w.graphiq.com/w/O3Q4DT6cn3" ]

Διαβάστε  Τραμπ-Ρωσία: Η εμπλοκή της Deutsche Bank σημαίνει... Μέρκελ

Παράλληλα η διοίκηση της τράπεζας υλοποιεί σχέδιο 9,000 απολύσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2016 ο CEO, Τζων ΚΡάιαν ενημέρωσε ότι θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα για περισσότερες απολύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από τις μαζικές πωλήσεις στοιχείων του ενεργητικού υψηλού κινδύνου και τον περιορισμό της μόχλευσης στο πλαίσιο του μοντέλου λειτουργίας, η Deutsche Bank έχασε σημαντικό μερίδιο αγοράς, υποχωρώντας στα επίπεδα προ οικονομικής κρίσης όσον αφορά το trading.

Διαβάστε  Η Deutsche Bank βάζει λουκέτο στην επενδυτική μονάδα στη Βραζιλία