Ο Τσίπρας στην Ουκρανία που… φλέγεται

Ο Τσίπρας στην Ουκρανία που… φλέγεται

Στην Ουκρανία για διήμερη επίσκεψη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την έκβαση της κρίσης βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, μεταφέροντας -όπως φαίνεται- το μήνυμα της Ευρώπης, καθώς επίσκεψη πραγματοποιείται μετά την αποχώρηση του προέδρου Ποροσένκο από τις διαπραγματεύσεις στη Γερμανία και τη σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στο εν τω μεταξύ η Άγκελα Μέρκελ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βλάντιμιρ Πούτιν επιτυγχάνοντας κοινή δέσμευση για την άσκηση πιέσεων στην κατεύθυνση της εφαρμογής της εκεχειρίας που έχει συμφωνηθεί το 2013 στο Μίνσκ.

Διαβάστε  Ρητορική σύγκλισης από Τσίπρα-Παυλόπολο για Σκοπιανό

[graphiq id=”5MyB9WtYM3X” title=”Ουκρανία: Θρησκευτική κατανομή” width=”700" height=”548" url=”https://w.graphiq.com/w/5MyB9WtYM3X” ]

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης στην Ουκρανία που πραγματοποιεί από σήμερα, θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και με τους εκπροσώπους του τοπικού, πολυπληθούς ελληνικού στοιχείου.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές οι εξελίξεις στην Ουκρανία επηρεάζουν τις ευρω-ρωσικές σχέσεις, γι’ αυτό και αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικές από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την ίδια ώρα οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ εισέρχονται σε νέα φάση, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.
Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, πόσω μάλλον που στην Ουκρανία ζουν αρκετές χιλιάδες Ουκρανών ελληνικής καταγωγής.

Διαβάστε  Παρέμβαση Πενς στον Τσίπρα για το Σκοπιανό

[gra[graphiq id=”kToUZPullnD” title=”Κορυφαίοι εμπορικοί εταίροι της Ουκρανίας” width=”700" height=”759" url=”https://w.graphiq.com/w/kToUZPullnD” ]