Επικοινωνία Τράμπ-Ερντογάν για την… τρομοκρατία

Επικοινωνία Τράμπ-Ερντογάν για την… τρομοκρατία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τράμπ είχε ο Ταγίπ Ερντογάν μερικές μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα. Κινήσεις που καθιστούν σαφές ότι διαμορφώνονται οι συνθήκες για άρση του άτυπου διεθνούς εμπάργκο που είχε επιβληθεί στον Τούρκο πρόεδρο για το πογκρόμ που ακολούθησε το πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν την τηλεφωνική επικοινωνία ο Ντόναλντ Τράμπ εξέφρασε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία «ως στρατηγικού συνεργάτη και συμμάχου του ΝΑΤΟ».
Ο Τραμπ τόνισε επίσης την «κοινή δέσμευση (των δύο χωρών) να καταπολεμήσουν τη τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές» και χαιρέτισε τη συνεισφορά της Τουρκίας στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επικοινωνούν οι δυο ηγέτες καθώς μετά την εκλογή Τράμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ο Ταγίπ Ερντογάν τον είχε καλέσει για να τον συγχαρεί. Τότε είχαν μια πιο προσωπική επικοινωνία, με τον Τράμπ να λέει στον Ερντογάν ότι η κόρη του τον θαυμάζει.

Αβέβαιο παραμένει πως θα επιδράσει η επικοινωνία Τράμπ αλλά και η προοπτική βελτίωσης της θέσης της Τουρκίας στη διεθνή σκακιέρα στα ελληνοτουρκικά και στο κυπριακό, καθώς μια σειρά παραγόντων δεν διευκρινίζονται και καθορίζονται παρασκηνιακά.

Διαβάστε  Underwood κατά Trump στη Νέα Υόρκη και δεν είναι σειρά

Διαφήμιση