Άνοιγμα Τσίπρα για business στην Ουκρανία

Άνοιγμα Τσίπρα για business στην Ουκρανία

Άνοιγμα υπό προϋποθέσεις ήταν όπως φαίνεται ο σκοπός της είσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Ουκρανία, μεταφέροντας κατ ουσία το μήνυμα της Ευρωπαϊκής διπλωματίας και της Γερμανίας, με την ένταση μεταξύ να αναζωπυρώνεται με τ η δολοφονία αυτονοματή πολέμαρχου, εν μέσω προσπαθειών για στήριξη της εκεχειρίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Μίνσκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και με το ΑΠΕ ο Αλέξης Τσίπρας και ο ομόλογός του Βολοντίμιρ Γκρόισμαν συζήτησαν Θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ουκρανίας, αλλά και τις παγκόσμιες εξελίξεις.

“Θέλω να σημειώσω ότι η Ελλάδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρύτερη Παρευξείνια γειτονιά, με την οποία συνδέεται με δεσμούς”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως “πάνω από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν στην Ουκρανία και μιλούν την ελληνική γλώσσα”.
“Στη βάση αυτή κουβεντιάσαμε για τις διμερείς μας συνεργασίες. Βρισκόμαστε σε μια νέα μεταβατική φάση για τις παγκόσμιες εξελίξεις και οι χώρες μας πρέπει να ενισχύσουν τον διάλογο και για την εξασφάλιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ για την ειρήνη στην Ουκρανία”, υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική συνεργασία, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι “αποφασίσαμε την πραγματοποίηση της διυπουργικής συνάντησης το προσεχές διάστημα” και τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες μπροστά μας.

“Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εξελίξεις παρακολουθούμε με ανησυχία την αναζωπύρωση των εντάσεων. Η Ελλάδα υποστηρίζει σε όλα τα φόρα την ανάγκη ειρήνης στην Ουκρανία”, συμπλήρωσε.
Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του.
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, αφού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του, η οποία, όπως είπε, ήταν και η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία δήλωσε: “Έχουμε μεγάλο περιθώριο για οικονομικές συνεργασίες, συζητήσαμε θέματα ασφαλείας και διμερείς σχέσεις για τη συνεργασία των δύο χωρών”.

Διαφήμιση