Δεν βρήκαν ρώσικα ίχνη σε cyberattacks κατά της Μέρκελ BND και BfW

Δεν βρήκαν ρώσικα ίχνη σε  cyberattacks κατά της Μέρκελ BND και BfW

Καμία ένδειξη ότι ρωσικής προπαγάνδας μέσω media ή social media δεν εντόπισαν οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών BND και BfV μετά από έρευνες που διήρκεσαν ένα χρόνο, όπως αποκαλύπτει η Sueddeutsche Zeitung.

Η εφημερίδα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, επικαλείται ανώνυμο μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Άγκελα Μέρκελ.
Η Sueddeutsche Zeitung υποστηρίζει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν προγραμματίσει αρχικά τη δημοσίευση στοιχείων από τις έρευνές τους αλλά η έλλειψη στοιχεία θα οδηγούσε σε ντε φάκτο επιδείνωση των ήδη ταραγμένων διμερών σχέσεων με τη Ρωσία.
Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η καγκελαρία έχει δώσει εντολή για τη διεξαγωγή νέας έρευνας από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την επιχείρηση την έχει αναλάβει ειδική task force της BND και της BfV η οποία ειδικεύεται στην ψυχολογία των μαζών.
Παρά την έλλειψη ευρημάτων οι υπηρεσίες πληροφοριών επιμένουν στην εκτίμησή τους ότι η Ρωσία ακολουθεί στρατηγική κλιμάκωσης της έντασης στις διμερείς σχέσεις, με τους Γερμανούς αξιωματούχους να χαρακτηρίζουν την κάλυψη ειδήσεων από τα ρωσικά media (sputnink και RT) που αφορούν την Άγκελα Μέρκελ και τη Γερμανία, «επιθετική».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο επικεφαλής της BND, Bruno Kahl, έχει προειδοποιήσει για προσπάθεια ξένων υπηρεσιών να τραυματίσουν την εκλογική διαδικασία με επιθέσεις και fake news, ισχυρισμός που είχε σημειώσει ότι είναι τεχνικά δύσκολο να αποδειχθεί.

Διαβάστε  Τα γερμανικά media εκθέτουν εν χορώ το CDU-CSU... όχι όμως τη Μέρκελ
Διαφήμιση

Διαφήμιση