Χειροπέδες στον CEO της Deutsche Bank στο Ισραήλ

Χειροπέδες στον CEO της Deutsche Bank στο Ισραήλ

Συνελήφθη ο διευθύνων της Deutsche Bank του Ισραήλ με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή στο Ισράηλ, καθώς η τράπεζα χρησιμοποιούσε παράθυρα του φορολογικού συστήματος που αφορούσαν μη-καοτίκους του Ισραήλ για να αποφύγουν τη φορολόγηση κάτοικοι του Ισραήλ.

Όλα αυτά ενώ η τράπεζα προσπαθεί να αποκαταστήσει την πληγείσα φήμη της με ευρύ διαφημιστικό πρόγραμμα στη Γερμανία, όπου ο CEO, Τζων Κράϊαν, απολογείται και επιρρίπτει τις ευθύνες για τα βαρύτατα πρόστιμα που έχει δεχθεί η τράπεζα σε ασυνείδητες πράξεις μεμονωμένων υπαλλήλων.

Η Φορολογική Αρχή του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Deutsche Bank στη χώρα συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, κατηγορούμενος για ανακριβή αναφορά συναλλαγών αξίας 147 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε  Ο Τραμπ αποκάλυψε δημοσίως τα ευρωπαϊκά του πιόνια, στην... Ιερουσαλήμ

Η Αρχή ανέφερε σε ανακοίνωση ότι διενεργεί έρευνα σε βάρος της Deutsche Bank Israel και του διευθύνοντος συμβούλου της Μπόαζ Σβαρτς αναφορικά με μια σειρά από αδικήματα.

Σύμφωνα με τη φορολογική αρχή, η Deutsche Bank Israel δήλωνε στοιχεία σαν να διενεργούσε συναλλαγές μόνο για μη κατοίκους Ισραήλ, οι οποίοι επωφελούνται από μηδενικό φορολογικό συντελεστή, ενώ παρείχε υπηρεσίες και σε Ισραηλινούς, για τις οποίες απαιτείται η καταβολή φόρου. Η αξία των συναλλαγών αυτών, ανέφερε η φορολογική αρχή, ξεπέρασε τα 550 εκατ. σέκελ τα τελευταία έξι χρόνια.

Διαβάστε  Η Deutsche Bank βάζει λουκέτο στην επενδυτική μονάδα στη Βραζιλία

«Η Deutsche Bank στο Ισραήλ και το εξωτερικό ενεργεί σύμφωνα με το νόμο και με αυστηρές νομικές συμβουλές», ανέφερε η Deutsche Bank σε ανακοίνωση. «Συνεργαζόμαστε με τις φορολογικές αρχές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Διαφήμιση