Ίμια: Προσομοίωση θερμού επεισοδίου με σκάφη της ακτοφυλακής

Ίμια: Προσομοίωση θερμού επεισοδίου με σκάφη της ακτοφυλακής

Επιμένει στην πολτική προκλήσεων η Τουρκία στο Αιγαίο, κατεβάζοντας ωστόσο τους τόνους, όπως υποδείκνυε η συμπεριφορά της τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο το περιστατικό στη θάλασσα μεταξύ σκαφών της ακτοφυλακής θύμιζε σε πολλά το σκηνικό έντασης του 1996 όταν ξεκίνησε η κρίση των Ιμίων.

Σε αυτό το πλαίσιο οι προκλήσεις συνεχίστηκαν στη θάλασσα και δια ασυρμάτου και όχι στον αέρα με οπλισμένα αεροσκάφη, γεγονός που δείχνει τη σαφή διάθεση εκτόνωσης της στρατιωτικής έντασης και την εισαγωγή σε νέο στάδιο πολιτικής και στρατιωτικής διπλωματίας.

Διαβάστε  Στέλνουν τον Μπαρμπαρούση στον Εισαγγελέα για το κάλεσμα σε πραξικόπημα

Ενα νέο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή ανάμεσα σε σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής και της αντίστοιχης τουρκικής.

Τα δύο σκάφη ενεπλάκησαν σε ένα ιδιότυπο κυνηγητό γύρω από τα νησιά, ανταλλάσσοντας μάλιστα προτροπές για άμεση απομάκρυνση από την περιοχή έγραψε η τουρκική εηφεμερίδα Μιλλιγέτ στην ηλεκτρονική της έκδοση.

«Εδώ Τουρκική Ακτοφυλακή. Είστε σε τουρκικά ύδατα, βγείτε έξω από τα τουρκικά ύδατα», ήταν σύμφωνα πάντα με τη «Milliyet» η προειδοποίηση του τουρκικού σκάφους προς το ελληνικό, το οποίο απάντησε άμεσα: «Εδώ νησιά Ίμια. Φύγετε άμεσα από το ελληνικό έδαφος».

Διαβάστε  Η Τουρκία απελαύνει τον πρέσβη του Ισραήλ

Κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής κυνήγησε το ελληνικό πλησιάζοντάς το σε απόσταση μόλις 20 μέτρων. Ωστόσο, το ελληνικό δεν έκανε πίσω, και τελικά το συμβάν έληξε με την αποχώρηση και των δύο σκαφών από το σημείο.