Μπαλαντέρ η φοροδιαφυγή για Τσακαλώτο

Μπαλαντέρ η φοροδιαφυγή για Τσακαλώτο

Τα αφώτα στο κυνήγι της φοροδιαφυγής επιχειρεί να στρέψει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χρησιμοποιώντας τη διαδικασία ορισμού νέου επικεφαλής ως βήμα για να θέσει το χαρτί των εσόδων από τη φοροδαιφυγή στο ζύγι για τα συνολικά έσοδα που προσμετρώνται στην εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος.

Νέος επικεφαλής του Σώματος ανέλαβε ο Σταύρος Θωμαδάκης, αντικαθιστώντας τον Κώστα Χρήστου, ο οποίος θα διατελέσει γενικός γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή του κ. Θωμαδάκη, είναι έντιμος και αποτελεσματικός και έχει ένα όραμα για το ΣΔΟΕ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος.
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, επεσήμανε ότι η απόδοση των μη παραμετρικών μέτρων, όπως τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, δεν λαμβάνονται υπόψη από τους θεσμούς για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Ωστόσο, πρόσθεσε, είναι ιδιαίτερα σημαντικά «γιατί θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές και να υλοποιήσουμε το κοινωνικό πρόγραμμά μας».
Από την πλευρά της, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε πως «το ΣΔΟΕ καλείται να επικεντρώσει την δράση του στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της διακίνησης των ναρκωτικών, του σοβαρού οικονομικού εγκλήματος και των απειλών κατά της πνευματικής ιδιοκτησίας».
Την ίδια ώρα, ο κ. Θωμαδάκης διαβεβαίωσε πως «θα κάνω ό,τι περνάει από τα χέρια μου. ώστε να υπάρχει ούριος άνεμος στα πανιά μας».

Διαβάστε  Ο Μοσκοβισί κατέθεσε πρόταση νόμου για τον φόρο ηλεκτρονικών συναλλαγών