Γιατί ο Τσίπρας αποκάλυψε τη συνάντηση με Rothchild και L’ Oreal

Γιατί ο Τσίπρας αποκάλυψε τη συνάντηση με Rothchild και L’ Oreal

Κινήσεις και συναντήσεις που ενδεχομένως να αποκαλύπτουν ευρύτερη κυβερνητική στρατηγική για επανακαμψη στις αγορές και νέο success story, στο οποίο συμμετάσχει ενεργά ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Από την άλλη πλευρά η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέσει το θέμα του ταξιδιού στο Παρίσι, αποδεικνύεται επικοινωνιακό βατερλώ και ενδεχομένως και πολιτική “μπανανόφλουδα”, η οποία δεν αποκλείεται να προκαλέσει εσωτερικούς τριγμούς.

Διαβάστε επίσης: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά η αλλαγή πολιτικού σκηνικού

Σύμφωνα με “κυβερνητικές πηγές”, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της L’ Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα εκτός Μνημονίου

[graphiq id=”YkcrzQHA1f” title=”Ελλάδα: Συνολικές επενδύσεις-πρβλέψεις” width=”700" height=”578" url=”https://w.graphiq.com/w/YkcrzQHA1f” ]

Οι κυβερνητικές διαρροές δείχνουν τη διάθεση της κυβέρμνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να ξεκινήσει να απαντά και αποδείξει ότι κυβερνητικό έργο παράγεται. Παράλληλα η αποκάλυψη των ονομάτων L’Oreal και Rothschild αποτελούν μήνυμα προς την εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα και στο πολιτικό προσωπικό για τις στηρίξεις που έχει πλέον εξασφαλίσει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς και πρόγευση για τα επόμενα βήματα.

Διαβάστε  Υπεγράφη η συμφωνία για το Σκοπιανό

ΤΗν ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η αναφορά και μόνο στο όνομα Rothschild προκαλεί αντιδράσεις στην αριστερά ακόμα και σενάρια συνομωσίας και συνεπώς η ανακοίνωση του αποτελεί κίνηση υψηλής σημασίας.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο η αλλαγή του πεδίου ενδιαφέροντος από την αξιολόγηση στις συναντήσεις με L’Oreal και Rothschild μπορεί να αποδειχθεί θετική για την κυβέρνηση.

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.