Το πογκρόμ συνεχίζεται στην Τουρκία: 177 εντάλματα σύλληψης για αστυνομικούς

Το πογκρόμ συνεχίζεται στην Τουρκία: 177 εντάλματα σύλληψης για αστυνομικούς

Νέα εντάλματα σύλληψης για 177 αστυνομικούς εξέδωσε η τουρκική Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του «πογκρόμ Ερντογάν», που ξεκίνησε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

Την ημέρα που στην Άγκυρα βρίσκεται η Αγκελα Μέρκελ το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί μια ακόμη επίδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας θέλοντας να στείλει μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες, ότι ούτε η ΕΕ, ούτε η Γερμανία μπορούν να εμποδίσουν τους σχεδιασμούς του.

Διαβάστε  Η Τουρκία "πουλάει εκδούλευση" στην ΕΕ με τη σύλληψη στελέχους του Ισλαμικού Κράτους

[graphiq id=”imnQ4dCGSVf” title=”Το πογκρόμ Ερντογάν σε αριθμούς” width=”700" height=”548" url=”https://w.graphiq.com/w/imnQ4dCGSVf” ]

Σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην Άγκυρα οι 177 αστυνομικοί κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν το app Bυlock messaging για να επικοινωνούν μεταξύ τους, το οποίο ήταν αδύνατο να αποκρυπτογραφήσουν οι αρχές, ενώ το ίδιο χρησιμοποιούσαν και άλλοι υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Συνεπώς τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν στην υποψία της συσχέτισης με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος, κάτι που αρνείται ο ίδιος, ενώ και οι ΗΠΑ, όπου βρίσκεται αρνούνται –μέχρι στιγμής- να τον εκδώσουν στην Τουρκία.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ανακαλεί τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ