Ρωσία: Κατηγορίες για προδοσία σε στέλεχος της Kaspersky και δυο πράκτορες της FSB

Ασυνήθιστο το περιστατικό... "μυρίζει" απάντηση Πούτιν σε κινήσεις της CIA ή της κυβέρνησης Τράμπ

Ρωσία: Κατηγορίες για προδοσία σε στέλεχος της Kaspersky και δυο πράκτορες της FSB

Δυο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας, FSB, καθώς και ένα στέλεχος της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρίας Cybersecurity, της Kaspersky, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προδοσία σε βάρος της Ρωσίας και υπέρ των ΗΠΑ.

Την αποκάλυψη έκανε δικηγόρος του ενός κατηγορουμένου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με το RT οι κατηγορούμενοι είναι ο Ruslan Stoyanov, επικεφαλής της μονάδας διερεύνησης παραβιάσεων της Kaspersky Lab, ο Sergey Mikhailov, ανώτατος αξιωματούχος της FSB καθώς και ο αναπλωρής του Dmitry Dokuchayev.

Διαβάστε  Νόμο για την ποινική ευθύνη τραπεζιτών προωθεί το FSB

ι κατηγορίες φαίνεται να σχετίζονται με την υπόθεση “Shaltai Boltai”, μια ομάδα hackers που διέρευσαν απόρρητα έγγραφα της αξιωματούχων ρωσικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και του πρωθυπουργού, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Όπως επισημαίνουν στο Crisis Monitor πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η απαγγελία κατηγοριών για κατασκοπεία και εθνική προδοσία σε αξιωματούχους της KGB σε είναι συνηθισμένη.

Διαβάστε  Μετωπική σύγκρουση Μεγάλης Βρετανίας-Ρωσίας, λόγω της υπόθεσης Σκρίπαλ

Υπ αυτό το πρίσμα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν, ότι πρόκειται για πολιτικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ περισσότερο, με την απενεργοποίηση αναγνωρισμένου βραχύονα πληροφοριών, που αποτελεί -κατά πάσα πιθανότητα- απάντηση σε κάποια κίνηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.